Angajații din subordinea Ministerului Muncii reiau protestele

Angajații din subordinea Ministerului Muncii reiau protestele

Angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii acuză Guvernul de indolență și de faptul că nu respectă angajamentele pe care și le-a asumat în urma negocierilor de după protestele încheiate la începutul lunii decembrie. Astăzi, salariații Casei Județene de Pensii (CJP) Hunedoara, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara și Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara au declanșat un protest spontan, la sediul instituțiilor, purtând pancarte cu mesaje în care-i acuză pe guvernanță de minciună. Totodată, protestatarii au cerut Guvernului să adopte măsurile asupra cărora au convenit în urma protestelor precedente.Redăm comunicatul Federației Sindicale din Ministerul Muncii: 
Este inacceptabil să constatăm că, în ciuda dialogului social esențial în situația actuală, reprezentanții guvernamentali, în special ministrul Muncii și Premierul României, au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii. 
Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social. Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică. 
Cerem Guvernului să adopte actul normativ așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților. Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării. 
Este momentul pentru Guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii – Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Citește și: Proteste în lanț ale bugetarilor. „Acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților”

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.