1. Duminică seara, sondajele exit-poll efectuate de CURS-Avangarde ne-au anunțat că PSD-PNL a cîștigat alegerile cu 54%.
Imediat, Ciolacu, cel care plîngea pe marginea bălții din curtea PSD, a sărit fericit, anunțîndu-ne că PSD a cîștigat alegerile, că populația apreciază Coaliția și guvernarea PSD. Au cîștigat și consilii județene și mai aveau puțin să le cîștige pe toate. Dar ar fi fost prea mult, o regulă a democrației zice că este prea mult, chiar dacă Alianța PSD-PNL nu permite o alternativă la putere decît pe ici pe colo.
2. Luni după-amiază din 54% procentele căzuseră la 48,7%.Cu 6% mai puțin. Estimare greșită? Greșeală de sondaj? Sau beneficiarii sondajului au cerut o rotunjire pentru a putea face declarații bombastice. Pieleanu este recunoscut ca fiind omul de casă al PSD.
3. La europarlamentare, zic cifrele, au participat 52,33% din alegători. Adică din 18.016.674 de alegători? Mai sunt atîția din moment ce din cei plecați au votat aproximativ 216.000. Cu minorii fără drept de vot am ajunge la 22-23 de milioane de locuitori. Cifră care nu-i adevărată. Nu cumva cifrele sunt dubioase?
4.UDMR a trecut pragul de 5% și intră în Parlamentul European. Asta înseamnă că dintre maghiarii din România 500.000 s-au înghesuit să-și voteze aleșii pentru Parlamentul European. Nu cumva UDMR-ul a primit un supliment din electoratul umflat pe hîrtie?
5. Cătălin Drulă a demisionat de la conducerea USR din cauza rezultatelor. Campania electorală a fost mai mult pentru Drulă și mai puțin pentru partid. De altfel, a fost greu de priceput ce vrea USR-ul. Și mai greu de priceput este ce vrea Dominic Fritz. El s-a grăbit să preia conducerea partidului. Crește probabilitatea ca USR să scadă și mai mult. Mai ales că și Ludovic Orban vrea să intre în cursa prezidențialelor în numele ADU.
6. S-a fumat și credibilitatea lui Allen Coliban după ce George Scripcaru a stins îndoielile și a reaprins pipa păcii cu DNA.
7. Marcel Ciolacu a scăpat de presiunea Gabrielei Firea și a cumătrului Paul Stănescu. Înfrîngerea zdrobitoare a Madamei la Capitală o silește să înțeleagă că electoratul o vede diferit de Pandele. Și o scoate din cursa pentru Cotroceni și pentru un loc în fruntea PSD. Marcel Ciolacu, neputincios în Voluntari, mai are doar un cui și poate zice că este în vîrful unei piramide. E drept, cam de mămăligă.
8. Politica românească este pe cale de a-l pierde (scăpa) definitiv și pe Gheorghe Flutur. El nu mai scrie cu oi pe Obcinele Bucovinei. A fost învins în competiția pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava de un șoldan numit Gheorghe Șoldan.
9. Elena Lasconi despre Cătălin Drulă și greșelile conducerii USR:
– „Ei nu au luat în calcul atît de mult Elena Lasconi!”
10. Deși s-a făcut de rîs și a pierdut, fără investigații temeinice ale Parchetului, nu scăpăm de Piedone și nici de clanul său.
11. Am scăpat și de Marian Vanghelie. Dar nu de pe micul ecran. La Primăria Sectorului 5 a ieșit pe locul 5 cu 5%, la jumătate din procentele obținute de Lidia Tudor Vadim (AUR), fiica lui Corneliu Vadim Tudor.
12. În Vestul Europei cresc procentele pentru partidele extremiste. În România, globalismul reprezentat de PSD și PNL colorează harta României cu „Da, doamna Ursula, să trăiți!”
13. Rezultate catastrofale pentru AUR în primării și consiliile locale. George Simion a clacat la selecția candidaților! Au luat oameni de pe unde au putut, dar, mai ales, refuzați de alte partide.
14. Scăpăm și de Sebastian Burduja, cel care și-a distribuit la modul gratuit opera la Tîrgul de carte și care se lăuda cu 27%. Pînă la urmă, s-a ales numai cu un 7,6% egal cu un șut în fund din fruntea organizației PNL București.
15. Luni după-amiază, Digi 24 încă mai difuza un spot cu Sectorul 4. Or fi plătit prea mult!
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.