Amenzi la unităţile de turism din Hunedoara

Amenzi la unităţile de turism din Hunedoara

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a aplicat, joi, amenzi în valoare de 92.000 de lei în urma unor controale efectuate la unităţile de turism din judeţ, verificările având ca scop respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor şi a reglementărilor ce ţin de situaţiile de urgenţă.

Potrivit ISU Hunedoara, două echipe de ofiţeri din cadrul Inspecţiei de Prevenire au avut ca misiune un control de specialitate la trei unităţi de cazare şi alimentaţie publică din judeţ, iar în urma verificărilor pompierii au identificat 42 de deficienţe şi au aplicat 42 de sancţiuni, printre care 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 92.000 lei.

„De asemenea, tot joi, inspectorii Inspecţiei de Prevenire au efectuat şi trei acţiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situaţii de urgenţă generate de incendii, dar şi modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii unor incendii sau a altor situaţii de urgenţă”, a transmite ISU Hunedoara.

Acţiunile de informare, verificare şi control ale pompierilor hunedoreni vor continua şi în următoarea perioadă, în special în zonele turistice unde, în această perioadă, se aşteaptă prezenţa unui număr mare de turişti.

Totodată, sunt vizate şi unităţile de alimentaţie publică unde se organizează Revelionul sau locurile publice unde vor avea loc activităţi cultural-artistice organizate de autorităţile locale cu prilejul Anului Nou.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.