Artiştii Devei din nou pe podium

Artiştii Devei din nou pe podium

Elevii claselor gimnaziale de arte plastice ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” au câştigat 11 premii la Concursul Național „Primăvara Artelor” organizat de Colegiul „George Apostu” din Bacău.

„Concursul Național „Primăvara Artelor” este un concurs cu tradiție la care participă anual elevi din diferite colțuri ale țării, elevi creativi care transmit un mesaj artistic prin intermediul lucrărilor lor, prin linie și culoare și fac ca frumosul să ajungă la privitor sub cele mai nebănuite căi”, ne relatează prof. Corina Popa.

Concurând la secțiunile grafică și pictură, 11 dintre tinerii deveni au obținut rezultate remarcabile:

Premiul I: Muntean Alexia și  Radu Denisa (prof. Alina Nealcoș), Meteșan Alessia, Nyulaș Viviana și Pop Patricia (prof. Corina Popa);

Premiul II: Chiroșcă Dragoș și Sofron Diana (prof. Alina Nealcoș);

Premiul III: Gligor Ana Maria și Iacob Lorena (prof. Alina Nealcoș), Danilov Carla și Nicoară Adelina (prof. Corina Popa).

Pianiştii Devei pe podium

Și elevii claselor de muzică și-au adunat puterile pentru a participa din nou la concursuri de interpretare, munca și talentul lor fiind răsplătit prin numeroase distincții.

În perioada 7-8 iunie 2024 la Lugoj s-a desfășurat Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Art”. Aflat la cea de-a doua ediție, acesta „se doreşte a fi o continuare de succes a Concursului Naţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, organizat de Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” timp de 9 ani, ultimele ediţii derulându-se în colaborare cu Asociaţia „Armonii lugojene”. ” afirmă organizatorii. Concursul s-a adresat elevilor pianiști de clase primare și gimnaziu și s-a desfășurat pe două categorii – online, pentru amatori și fizic, pentru profesioniști –. La categoria profesioniști au participat peste 50 de elevi de la școli și licee de muzică din Arad, Cluj-Napoca, Deva, Lugoj, Reșița, Timișoara, iar juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate de la licee de muzică reprezentative din vestul țării, președintele juriului fiind conf. univ. dr. Sorin Dogariu de la Universitatea de Vest din Timișoara, personalitate cu o bogată activitate pianistică și didactică.

Tinerii pianiști deveni, participanți la categoria profesioniști au fost apreciați după cum urmează:

Premiul I: Bubău Abiatar, clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina;

Premiul II: Burdun Denis, clasa a III-a și Ficuț-Vicaș Dorli-Teodora, clasa I (prof. Donovici Adrian), Prusuș David, clasa a IV-a (prof. Cicu Naomi) și Solnoc Ștefania Maria, clasa a III-a (prof. Iancu Violeta);

Premiul III: Ambruș Sara, clasa  a VII-a (prof. Brylynskei Delia), Cîmpean Alexandra Luciana, clasa a IV-a (prof. Donovici Adrian), Demian Anamaria, clasa a II-a (prof. Lazăr Cezarina), Dumitru Darius Alexandru, clasa a VI-a, Gabor Brăneț Alexandru Răzvan, clasa a II-a și Henț Patrick, clasa a II-a (prof. Iancu Violeta)

Mențiune: Chesche David, clasa a IV-a, prof. Lupu Andreea

 

Canto popular

În perioada 30-31 mai 2024 a avut loc la Palatul Copiilor din Oradea Concursul Județean de Interpretare Vocală „Bucuriile artei”. Concursul cu participare națională s-a desfăşurat într-o singură etapă, pe o singură secțiune, „Muzică vocală tradiţională românească” – Canto popular” în sistem hibrid – format fizic și online – și s-a dresat tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, reunind, la cea de-a V-a ediție 70 de concurenți de la liceele vocaționale de profil și instituțiile școlare cu potențial artistic din țară, dându-le posibilitatea acestora de a-și exprima virtuozitatea artistică.

Aici, elevele clasei a X-a Muzică, Puica Maria Bianca si Jurca Nadia Maria, coordonate de prof. Iacoboni Zeiconi Bianca și acompaniate de prof. Racz Joseph și Drăgoiu Gelu au obținut premiul II.

„Felicităm toți elevii și profesorii pentru munca depusă în pregătirea pentru aceste concursuri și ne bucurăm că efortul lor a fost răsplătit cu aprecieri ale specialiștilor în domeniul artistic și muzical, la nivel național”, este mesajul profesorilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.