Artistul Paul Șerban vrea să lipmezească apele prin artă (VIDEO)

Artistul Paul Șerban vrea să lipmezească apele prin artă (VIDEO)

Neobositul artist plastic din Valea Jiului, Paul Șerban, vine, din nou, cu o inițiativă menită să schimbe fața comunității. Acesta vrea să aducă în atenția oamenilor situația gravă rezultată din poluarea cu deșeuri a apelor curgătoare. Paul Șerban a luat ca punct de plecare Valea Aninoasei, un canal care captează izvoare venite din munți, traversează orașul Aninoasa și se varsă în Jiul de Vest. Imaginile surprinse pe albia pârâului sunt de-a dreptul cutremurătoare.

În acest context, plasticianul și-a propus să realizeze o pictură murală prin care să sensibilizeze oamenii și să-i determine să fie mai atenți cu mediul înconjurător.

„Vin cu o veste colorată pentru comunitatea din Valea Jiului, dar și cu un apel către aceasta. Vestea este că voi face o pictură murală. Vă zic povestea și vă voi arăta un «filmuleț artistic», care, cu siguranță nu o să vă placă. Doar că, în această poveste ne mai lipsește un element important, fără de care nu vom putea înfăptui această pictură. Aici apelez la dumneavoastră ca să distribuiți (n.r. videoul de pe Facebook) și să găsim ajutor. Tematica picturii este legată de problema deșeurilor aruncate în apă. Am ales să facem această pictură în Aninoasa, fiind și orașul meu natal, fiind și un loc destul de gri, căruia nu i-ar strica o pată de culoare”, spune Paul Șerban. 

Pentru a realiza pictura murală, Paul Șerban are nevoie de o nacelă sau de o schelă de mărimea unui bloc cu patru etaje.

„Avem nevoie de o nacelă ori de o schelă pentru un bloc de patru etaje. De preferat ar fi o nacelă pentru că aș putea să execut lucrarea într-o săptămână, dar, până la urmă, va fi bună și o schelă, doar că execuția ar dura în jur de o lună. Așadar, dacă cunoașteți pe cineva care ar putea să ne ajute, un băiat cu suflet mare și cu o nacelă și mai mare sau aveți cunoștințe, faceți-ne legătura, distribuiți sau lăsați în comentarii orice fel de sugestii”, precizează artistul plastic.

Paul Șerban a uimit prin compozițiile sale realizate prin tehnica land-art. Pe post de șevalet i-au fost munții, dealurile și maluri de râu, iar frunzele uscate, iarba sau țărâna – acuarele. Din mâinile artistului au ieșit compoziții de dimensiuni impresionante, care reprezentau chipuri sau simboluri mitologice. Le-a filmat cu drona și le-a publicat pe rețelele de socializare, imaginile devenind virale.

Citește și: (VIDEO) Zeița din stâncă. Creațiile inedite cu care artistul Paul Șerban promovează frumusețea Văii Jiului

 

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.