Astra Vagoane va produce trenuri electrice

Astra Vagoane va produce trenuri electrice

Noutăți importante prezentate miercuri la Conferințele Club Feroviar, eveniment desfășurat miercuri și joi la Constanța. Astra Vagoane Călători are printre planurile sale de viitor fabricarea de trenuri EMU – rame electrice dar și DMU – diesel.
Astra a început un program de dezvoltare de noi vehicule pentru transportul interregional și urban, a explicat miercuri, la Conferințele Club Feroviar, Marian Mihail Călin, director general al producătorului. În următorii ani, Astra va livra clienților săi noi tipuri de vehicule feroviare, precum tramvaie, EMU și vagon TSI, a spus el.
Marian Mihail Călin a făcut și o prezentare a gamei actuale de produse ale companiei, printre care tramvaiele furnizate la Brăila, Galați, Arad, București, Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara. Puțină lume știe că Astra a fabricat și troleibuze, printre care modelul Town 118 tip PU-01 livrat la Cluj-Napoca.

Foto Arhivă

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.