Bărbat decedat din cauza unui infarct, în Retezatul Mic. „S-a prăbușit din picioare”

Bărbat decedat din cauza unui infarct, în Retezatul Mic. „S-a prăbușit din picioare”

Salvamontiștii hunedoreni au intervenit în Munții Retezat, pentru a salva un bărbat de 44 de ani, care suferise un infarct. Misiunea salvamontiștilor s-a desfășurat în zona Șaua Iepei, spre Vârful Piule, retezatul Mic. A fost solicitat și un elicopter, care nu a putut ateriza din cauza vântului puternic.

„Salvamontiștii au fost solicitați să intervină pentru a acorda primul ajutor unui turist, care, se pare că, a suferit un stop cardio-respirator. În zonă a fost chemat un elicopter cu echipaj medical, care nu a putut ateriza din cauza vântului puternic, la caz intervenindu-se cu echipa de patrulare terestră din zonă și o echipă de suport din bază. Din păcate, bărbatul a decedat, acțiunea de salvare transformându-se în una de recuperare”, a transmis Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Salvamont Hunedoara.

Un coleg de-al victimei a relatat că, bărbatul a căzut ca secerat din picioare, din senin. La acțiune au participat salvatori montani de la Formația Salvamont Uricani și Formația Salvamont Valea Jiului, precum și de la Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.