Bătălia de la Piața Unirii

Bătălia de la Piața Unirii

Nu este vorba nici de Bătălia de la Călugăreni, nici de cea de la Podul Înalt. Bătălia de la Piața Unirii s-a desfășurat fără soldați pe cai sau pe blindate, fără arcuri, tunuri și săbii, ci cu buldozere, comunicate, polițiști locali, televiziuni și simpatizanți. Au rezultat răniți, veritabili sau prefăcuți. În isteria provocată pe ipoteticul șantier au fost chemate Salvări pentru răniți în luptă, în ciuda faptului că în transmisiunile în direct nu s-au putut observa înfruntări corp la corp și nici între utilaje. Au rezultat totuși răniți pe bune sau prefăcuți. Nimeni nu știe dacă este vorba de accidente, de rănire sau de prefăcătorie. După cum se dădea mort un personaj marcat de o vestă galbenă putem presupune orice, mai ales că nu mai mișca. Se dădea mort sau suferea cumplit.
Bătălia de la Podul Unirii (planșeu expertizat a fi într-o stare cunoscută de degradare) este veche de cîteva luni. Un primar PSD (cel mai destoinic din cîți a avut partidul lui Dragnea-Dăncilă și Ciolacu în București) a fost acuzat în fel și chip după diverse incidente petrecute în Pasajul Unirii, în ciuda faptului că nu avea nici o vină. Modernizarea pasajului rutier nu a fost de ajuns. Tot el a organizat conferințe și vizite de presă în subteranul Pieței Unirii pentru a prezenta starea deplorabilă a planșeului devenit mai apoi locul bătăliei. La un moment dat, trupele primarului Băluță s-au retras și au părăsit terenul mlăștinos numai pe dedesubt, mai ales în bătălia politică. Apoi, pe neașteptate, au revenit trupele de la Sectorul 4 cu o autorizație de construcție eliberată de la Sectorul 3 de alt lider PSD, Robert Negoiță.
Poliția locală de la sectorul 4 l-a înfruntat pe primarul general la fel ca ienicerii pe aga Bucureștilor. Mai să-l taie. Antena 3 TV a mobilizat și ea pe micul ecran combatanți verbali pentru a apăra inițiativa partidului cu care s-a înfrățit și care i-a propus reprezentanții pe liste.
În ziua slujbei cu rugăciune de Sfînta Parascheva, cînd la Iași a avut loc o mare defilare politică mai ceva ca una de Ziua Unirii, în Piața Unirii s-a derulat altă bătălie locală. Un fel de luptă electorală pentru luat fața alegătorilor. Cine este mai „cetățean model”? Nicușor Dan sau Daniel Băluță? Primarul Nicușor Dan a scos o altă decizie de evacuare a șantierului, invocînd lipsa oricărei autorizații de construcție. Unul dintr-o emisiune de la Realitatea Tv strigă la Primarul Capitalei:
-”Mă piș pe decizia lui!” (Gelu Vișan)
La război se îndeamnă și Clotilde Armand. Vede situația ca la Waterloo. Se avîntă și o cetățeancă revoltată. Independentă. Apolitică și curajoasă. Luptă și ea. Poliția Capitalei a trădat. Poliția locală Sector 4 luptă și iar luptă. Și televiziunile sunt pe baricade și luptă cu gura.
Sunt invocate lovituri și alte violențe după decizia lui Nicușor Dan. Sunt vînturate argumente peste argumente. Sub planșeul care poate fi periculos se ascund șobolani, zice un pesedist de televiziune.
El știe că șobolani sunt peste tot și că lupta de la Piața Unirii continuă în alegeri.
-Se pregătește o diversiune, zice alarmat Radu Tudor, omul alarmelor de tot felul.
Și lupta între PSD și PNL continuă pînă la noi arestări!

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.