Candidații AUR Hunedoara, aleși la Ruleta Rusească

Candidații AUR Hunedoara, aleși la Ruleta Rusească

Desemnarea candidaților AUR pentru Deva și pentru Consiliul Județean este complet lipsită de sens. Nu există explicaţie logică pentru numirea lui Gabriel Ionaşcu la Deva şi expulzarea lui Marius Mane la judeţ. Nici măcar candidații nu se așteptau să fie aruncați în luptele astea.

Gabriel Ionașcu anunța încă de anul trecut că se antrenează pentru parlamentare. Nu-l leagă de Deva aproape nimic. A petrecut o vreme ca jandarm la poarta Prefecturii și cam atât. Cariera profesională și-a exersat-o la Orăștie, București și prin alte locuri pe unde a fost detașat.

Chiar și actualul său domiciliu din Deva pare mai degrabă un aranjament electoral.

Ca să înțelegeți trebuie să aruncați o privire pe gaura cheii la viața de familie a auristului. Acolo e varză, dar are două luni la dispoziție să ne spună cum e cu „principiile și valorile partidului”.

Din discuțiile cu Gabriel Ionașcu am înțeles că „Jandarmul se însoară”. A divorțat de prima soție pe vremea când era ”activ”, „din cauza detașărilor repetate”. Are cu prima soție două fete (realizate și la casa lor) de care este forte mândru. Mai are și un băiat de 14 ani, dintr-o relație extraconjugală. Nu stă cu mama băiatului, dar speră să facă din el un ofițer de ispravă. A ajuns devean după ce s-a recăsătorit cu o altă femeie. Ca locuitor al Devei a stat, relativ recent, împreună cu a doua soție, la casă ei de Peste Linie. Prin 2019, „nevasta de Peste Linie” l-a dat afară din casă și a fost nevoit să se mute în locuința tatălui său din Hunedoara. Ionașcu spune că a plecat în Scoția, imediat după al doilea divorț, și a revenit în țară la final de pandemie. Acum e din nou devean pentru că s-a mutat la prima lui „fostă”, cu care trăiește fără acte de stare civilă.

Gabriel Ionașcu încearcă să se familiarizeze (scuzați aluzia) cu problemele Devei, dar este limpede că desemnarea l-a prins cu pantalonii pe vine. Vicepreședinte al AUR Hunedoara, Ionaşcu țintea la un fotoliu în Parlamentul României, cum de altfel a și declarat public.

Marius Mane, în schimb, așteaptă de patru ani o confruntare electorală cu actualul primar. De patru ani, Mane face opoziție în Consiliul Local. Știe tot ce s-a făcut și ce nu s-a făcut în administrația locală a Devei. Sondajele AUR îl dau pe Mane adversar cu șanse în lupta contra lui Florin Nicolae Oancea.

Marius Mane nici măcar n-a fost măsurat pentru cursa electorală contra lui Laurențiu Nistor la Consiliul Județean, cum nici Ionașcu nu a fost sondat pentru Deva. Promovarea lui Marius Mane la județ pare mai degrabă o deturnare a lui, iar desemnarea lui Ionașcu în cursa pentru Deva este înfundătură pentru AUR.

Culmea e că nici candidații AUR nu pot explica logica desemnărilor hazardate. „Asta a decis partidul”, zic ei. Atât și nimic mai mult.

Mutările AUR sunt făcute de parcă o mână nevăzută i-a jucat la Ruleta Rusească. Ai zice că, pentru desemnarea celor doi candidați, cineva „a dat cu banul”.

P.S. Nici noi nu credem că jocurile politice ţin de noroc. Acolo unde pare că a intervenit hazardul, de fapt lipsesc informaţii despre sforării.

Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.