Ce facem cu oamenii lui Coldea?

Ce facem cu oamenii lui Coldea?

În jurul promovatului ofițer SRI, devenit peste noapte pol de influență și putere, s-au adunat nenumărate „insecte” mai mici, subordonați slugarnici, turnători cu vocație, clienți și profitori. Rețeaua profitorilor, ca și cea a victimelor, este de-a dreptul enormă.
Plasa de relații țesută din puterea SRI s-a întins peste instituții ale statului, în guvern, în parlament, în partide, în ONG-uri și în presă, în biserică și chiar la Academia Română. Lozinca „Servim patria” a devenit acoperirea pentru „Ne rezolvăm interesele!”. Mitul și legendele puterii și influenței SRI au cucerit naivi și au captivat nenumărați amatori de legături speciale cu SRI.
Ce facem cu toate acestea? Primul om care ar trebui audiat ar fi generalul Marius Stoica, șeful diviziei de acoperiți. La un moment dat, acesta l-a însoțit pe Florian Coldea la o audiere în Parlament. Fotografia de la o conferință de presă de pe holul Parlamentului în care generalul apare alături de Coldea imediat după audieri o dovedește pe deplin. Omul venise pentru a pregăti protejarea generalului și a serviciului.

Ce rol a jucat Cătălin Hideg în grupul de evidență „Acoperiți din zona economică”? Cît de legală a fost numirea lui Sebastian Ghiță ca adjunct al directorului pentru rețeaua acoperiților din Economie? Poate fi cercetată validarea lui Traian Băsescu? Era în atribuțiile președintelui o asemenea decizie? Cît de legală a fost introducerea personajului în această operațiune a Serviciului Român de Informații?
Oameni din rețeaua Coldea au acoperit toate domeniile. Ce mai facem cu Vasile Dâncu, și el candidat la un post de europarlamentar, după ce l-a însoțit pe Florian Coldea în diverse deplasări și este de presupus că și operațiuni? A predat întîmplător la SRI? Scoaterea din cursă a lui Gică Popescu și numirea lui Răzvan Burleanu la FRF are legătură cu SRI și cu rețeaua Coldea? Dar alegerea rectorului de la UBB sau a rectorului Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, Adrian Ivan? Poate fi supusă unei investigații legătura lui Florian Coldea cu Academia Română? Dar prestațiile sale didactice la Universitatea din Cluj și Timișoara, urmate de colaborări ale lui Eduard Hellvig n-ar merita cercetate? Să nu-mi spună mie cineva că soția lui Florian Coldea a ajuns să predea la SNSPA, iar el s-a învîrtit tot întîmplător în jurul instituției, ca la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și a celei din Timișoara, doar pentru că vorbește o limbă română cu strîmbături, dar sclipitoare și plină de idei șchioape? Pentru că el este un mare strateg în materie de demolat personalități și afaceri prin mijloace de „intelligence”? De fapt, ce facem cu oamenii de sprijin ai SRI din universități și din Parlament, din partidele politice și din instanțe? Dar cu cei din presă? Și cu Newsweek-ul românesc?
Ce putem citi din reacțiile unor politicieni? Să ne explice PSD-ul și SRI-ul care este conținutul profund din declarația lui Marcel Ciolacu făcută la chiar la Realitatea Plus unde a pronunțat celebrul panseu plin de Bulă-sofie: ”Democrația naște monștri”. Este Coldea un monstru produs de „democrație”? Dar Marcel Ciolacu? Nu cumva am putea să-l includem și pe Mihai Tudose și încă vreo cîțiva? Sau ei sunt produsul monstruos al debilității democrației din țara noastră?
Ce se ascunde îndărătul faptului că Realitatea Plus a transformat întregul program într-o cascadă de acuze și dezvăluiri legate de grupul infracțional condus de Florian Coldea? Explicația este simplă. Florian Coldea și acoliții săi controlează firma Romprest. Într-un proces complicat, Maricel Păcuraru se luptă să preia controlul asupra Romprest. Despre operațiunea preluării Romprest în care este implicat Maricel Păcuraru și pentru preluarea căruia folosește intensiv Realitatea Plus, vom reveni în zilele următoare.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.