Ce puteți vedea astăzi la Astra Film Festival

Ce puteți vedea astăzi la Astra Film Festival

Ziua de marți, 22 octombrie, începe la Astra Film Cinema cu trei filme din Competiția studențească (Basia: Trei povești scurte, Doamne, fă din leu dolar! și Bella și fiica ei) și continuă cu premiera națională Georgia zâmbitoare (r. Luka Beradze)/Competiția Europa Central și Est-Europeană, care spune povestea a mai multor cetățeni care s-au folosit de serviciile dentare gratuite cadou de campanie electorală din partea unui candidat la președinție, și cu Șantierul naval, un alt documentar în premieră națională, despre drama închiderii șantierului naval Uljanic din Croația.

În A doua șansă (r. Jaroslav Beran)/Competiția studențească, vedem cum li se schimbă viața unor oameni care au primit o casă după ani în care au trăit pe străzi, în timp ce în Alice On & Off (r. Isabela Tent)/Competiția România, unul dintre cele mai emoționante documentare din selecția AFF2024, facem cunoștință cu Alice, o minoră care se îndrăgostește de un bărbat cu 35 de ani mai mare decât ea și care rămâne însărcinată la numai 16 ani. Ambele filme vor putea fi vizionate la Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia.

Tot la Thalia va avea loc și Doc Talk-ul Era feudalismului digital, moderat de Mirela Nagâț și centrat pe schimbările și provocările pe care le-a adus evoluția tehnologiei în raport cu distribuirea și utilizarea informațiilor. Discuția va fi precedată de proiecția filmului Umberto Eco – Biblioteca lumii, regizat de Davide Ferrario.

Iar pentru cei mici, Astra Film Junior vă invită la o întâlnire care se anunță a fi energie pură: Delia Papazicu (8 ani) și Rareș Prisacariu (9 ani), două dintre cele mai talentate și mai îndrăgite voci din filmele pentru copii, vor participa la programul special „Vocile copiilor AF Junior”, care va avea loc ora 12:00, la Casa Artelor din Piața Mică nr. 21. La discuție va participa regizorul Laurean Gherman (Empire Video Production). Intrarea este liberă, în limita locurilor.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.