
Să aruncăm o privire la modul în care s-a dezvoltat acest mijloc de transport atât de popular în rândul locuitorilor din orașe și nu numai.
Conceptul de trotinetă electrică a fost brevetat pentru prima dată în jurul anului 1895. Aceste mici vehicule personale pot călători acum cu o viteză de până la 25 km/h în medie și au o autonomie medie de 65 km. Conceptul lor tehnologic continuă să se îmbunătățească împreună cu bateriile și alte tehnologii hardware.
Primul brevet pentru o mașinărie electrică cu două roți a fost depus la 19 septembrie 1895 de către un inventator american pe nume Ogden Bolton Jr. Modelul domnului Ogden Bolton este însoțit de un motor electric cu șase poli cu curent electric, situat pe butucul roții din spate. De asemenea, include o baterie de 10 Volți și 100 Amperi.
La începutul anilor 1900, o companie numită Ajax Motor, situată în New York, a produs primele modele de mașinuțe cu motoare electrice. Cu toate acestea, aceste vehicule mici nu au fost comercializate public.
Până în 1919, trotinetă electrică nu a obținut succesul scontat. În același timp, Ransomes, Sims și Jefferies (producători britanici de mașini agricole) au dezvăluit publicului un prototip al unui scuter electric. Iar la începutul anilor 1920, Ransomes s-a alăturat unei companii franceze pentru a crea o bicicletă electrică, care mai târziu a devenit în 1927 Electrocyclette. Cu toate acestea, micul dispozitiv electric arată mai mult că un triciclu decât un scuter. Mai mult, concepția să este diferită de cea a lui Ogden; bateria este plasată sub scaun în loc de butucul roții din spate. Din cauza mai multor defecțiuni, mașina nu s-a putut deplasa pe drum.
Înapoi la roata istoriei, lipsa de combustibil în timpul celui de-al doilea război mondial a adus în prim-plan electricitatea.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, consumul de combustibil a fost foarte mare și cea mai mare parte a benzinei disponibile a fost utilizată pentru efortul de război. Drept urmare, lumea se confruntă cu o penurie monstruoasă de gaz și petrol care determină multe persoane să caute o sursă alternativă de combustibil pentru a reduce costurile de transport. Așa că trotineta a redevenit la modă.
O perioadă trotinetă electrică a fost uitată apoi să reapară în spațiul public.
Astăzi aceste mici vehicule personale sunt mai peste și tot pot merge cu o viteză de 25 km/h în medie și au o autonomie medie de 65 km . Conceptul lor tehnologic continuă să se îmbunătățească împreună cu bateriile și alte tehnologii hardware. Vom vedea ce ne rezervă viitorul.
Sursa:
https://archive.org/details/encyclopediaofmo00wils_1;
https://miculrinocer.ro/istoria-trotinetelor/;
Imagini: https://namstare.ro/istoria-primului-vehicul-motorizat-pe-doua-roti-de-tip-trotineta/
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.