Cel mai votat primar al liberalilor, un fost membru PSD

Cel mai votat primar al liberalilor, un fost membru PSD

Emil Rîșteiu este cel mai votat primar liberal din județul Hunedoara ca număr de voturi. El a câștigat Primăria Simeria cu un scor de 50 la sută, fiind votat de 2.832 de alegători.
Emil Rîșteiu revine la conducerea primăriei sub sigla PNL, după ce a avut alte două mandate ca social-democrat.

Următorul edil pe lista liberalilor ca număr de voturi (2.489) este Adrian Iovănesc, primarul la al șaselea mandat al orașului Călan. Alți doi liberali, Adrian Pușcaș (Hațeg) și Ovidiu Vlad (Călan) sunt aproape la egalitate de voturi, respectiv 1.645 și 1632.
Așadar, PNL înregistrează o victorie la Simeria pe mâna unui fost social-democrat.

Emil Rîșteiu debutează în administrația publică ca primar al comunei Băcia, în anul 2000, susținut de un partid care nu mai există, Alianța pentru România. În 2012, candidează ca independent la Primăria Simeria și învinge candidatul susținut de USL. Rămâne pentru două mandate primar al orașului feroviarilor, pierzând alegerile în 2020 în fața candidatului susținut de PSD, Iulius Bedea.
În cei opt ani de edil al Simeriei, Rîșteiu a fost, pe rând, membru al PSD și Pro România.

La primarii de comună, cel mai votat liberal este, fără îndoială, Mihai Irimie (Șoimuș). Acesta se bucură de încrederea a 84 la sută din electoratul comunei și a obținut un număr de 1.630 de voturi. Colegul său de partid, nou-alesul primar al comunei Pui, Ovidiu Ciolea, a acumulat 1.204 de voturi, situându-se pe locul doi în acest clasament.

Numărul de voturi este dat și de bazinul electoral al localității, însă, în economia alegerilor care urmează, parlamentare și prezidențiale, aceste lucruri își vor spune cuvântul.

 

Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.