Chemare

Chemare

Ce e Patria? Ce înseamnă să-ți iubești țara? Au rost aceste întrebări astăzi, când un procent însemnat de români consideră că „nu s-au născut în țara care trebuie”? Când mulți cred că nu poți să-ți alegi țara în care te naști, dar poți să decizi unde vrei să trăiești… Să-ți negi originea e o mare rușine și un păcat capital… Să-ți părăsești Patria de bună voie, fiindcă ți-e rușine e un păcat și mai mare. Guvernanții care își împing poporul ca să își ia lumea în cap sunt cu atât mai păcătoși. Iar cei care ne guvernează astăzi merită blestemul infernului.

Eu nu îi pot condamna pe românii care decid să-și părăsească Patria. Pot doar să sper că, acolo unde vor hotărî să se oprească și să trăiască, își vor aminti de țara lor și vor face totul pentru ca să fie mândri de originea lor. Și mai pot să sper că există oameni care își doresc să guverneze Romania astfel încât nici un român să nu mai simtă imboldul de a-și părăsi locul de baștină iar toți cei care s-au îndepărtat să viseze cu ardoare să se întoarcă acasă. Ne trebuie oameni onești și Călin Georgescu este un patriot, apărător al interesului național.

Avem un imn ca un imbold: „Deșteaptă-te române!” Și acest îndemn este important pentru că noi trebuie să ne răsculăm împotriva tuturor profitorilor scoși la iveală de „Marea îmbulzeală” din decembrie 1989 așa cum rămân în urmă, după viitură, răgălii, cadavre, copaci răsturnați, gunoaie… Eu cred în cuvintele profesorului Rădulescu Motru: „… românul izolat este blând ca și mielul. Când îi bate din picior cineva, el tace. Așa a tăcut și tace în fața celei dintâi ciocoroade, dacă o vede îmbrăcată altfel ca el. ‘Capul plecat, sabia nu-l taie’. De aceea, la oricine care arată sabia, el pleacă capul. Când simte însă cotul tovarășului, adică când este în ceată, atunci, de îndată ridică capul: și atunci ferește, Doamne, pe oricine de dânsul, căci este repede la mânie.”

Avem nevoie de oameni de caracter, gata să pună umărul pentru a salva țara. Călin Georgescu este unul dintre ei. „Nu uitați că, mai mult decât talentele, caracterele hotărăsc soarta popoarelor și că forța morală numai le poate apăra de învingere și nimicire” spunea regele Carol I, cu prileju Jubileului a 40 de ani de domnie, 13 mai 1906.

În democrația reală, fiecare alegător are dreptul la opinie. Aceasta se exprimă prin vot.

Semnat: Eugen Mihăescu,

membru de onoare al Academie Române

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.