Condiţii excelente pentru schi la Straja

Condiţii excelente pentru schi la Straja

Stratul de zăpadă în staţiunea Straja are o grosime de circa 30 de centimetri pe zona schiabilă, unde administratorii domeniului schiabil au folosit şi tunurile de zăpadă artificială, astfel că vineri se putea schia pe trei dintre pârtii, potrivit evaluărilor făcute de salvamontişti.
„Se poate schia pe pârtiile Platoul Soarelui, Constantinescu şi Mutu. Pârtiile pot fi notate cu 8, iar stratul de zăpadă este de circa 30 de centimetri”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.
În staţiune se aflau vineri aproximativ 2.000 de turişti, iar pentru sfârşitul de săptămână se aşteaptă o creştere a numărului acestora la 3.000 de persoane.
Salvamontiştii au intervenit, în ultimele patru zile, la 31 de accidente care au avut loc pe pârtii, pentru 18 persoane fiind necesară evacuarea acestora din staţiune cu ambulanţele SMURD şi transportarea la spital pentru îngrijiri medicale.
„De regulă, accidentările au constat în traumatisme ale braţelor, antebraţelor sau picioarelor. Nu au fost cazuri grave, care să pună în pericol viaţa turiştilor”, a precizat Resiga.
Salvamontiştii recomandă turiştilor care doresc să ajungă în Straja să folosească la urcare telegondola din Lupeni, unde au la dispoziţie şi circa 400 de locuri de parcare la staţia de plecare.
Foto: Gabriela Ciupe

Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.