Antreprenorii îşi pot dezvolta afacerea cu fonduri europene nerambursabile prin programul Tranziție Justă 2021-2027. Judeţului Hunedoara i-au fost alocate fonduri în sumă de 526 milioane de euro, iar pentru investițiile productive în IMM-uri, suma e de aproape 181 de milioane de euro, din care 49 de milioane de euro pentru investițiile productive în Valea Jiului.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Hunedoara organizează, în perioada imediat următoare, o serie de întâlniri în mai multe localități ale județului pentru prezentarea Ghidului de finanțare al PTJ pentru „Dezvoltarea întreprinderilor și antreprenoriatului”, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM-urilor care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, informează şefii administraţiei judeţene.
La aceste întâlniri sunt invitați reprezentanții mediului privat, antreprenorii, toți cei interesați să își dezvolte afacerile în județul Hunedoara. Cu acest prilej, reprezentanții ADR Vest, Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă – județul Hunedoara, vor explica toate condițiile de finanțare și vor răspunde întrebărilor adresate de participanți.
Întâlnirile se vor desfășura după următorul program:
- 27 noiembrie, ora 10:30 – Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Str. Gh. Barițiu nr. 2;
- 27 noiembrie, ora 15:00 – Brad, Primăria Municipiului Brad, Sala de Ședințe, str. Republicii nr. 18;
- 29 noiembrie, ora 10:30 – Hațeg, Primăria Orașului Hațeg, etaj 1, Sala de Ședințe, Piața Unirii nr. 6;
- 29 noiembrie, ora 15:00 – Orăștie, Primăria Municipiului Orăștie, str. Aurel Vlaicu nr. 3;
- 7 decembrie, ora 11:00 – Petroșani, Universitatea din Petroșani, str. Universității nr. 20.
Toți cei interesați de participarea la eveniment sunt rugați să se înregistreze aici
Cererile de finanțare în cadrul apelului de proiecte al PTJ dedicat IMM-urilor vor putea fi depuse în sistemul electronic MySMIS 2021/SMIS2021+ începând cu 20 decembrie 2023, ora 11:00, până în 20 martie 2024, ora 23:59.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.