Corvinul şi-a tras asociaţie de Liga I

Corvinul şi-a tras asociaţie de Liga I

Atât consilierii judeţeni cât şi consilierii locali ai municipiului Hunedoara au votat în unanimitate pentru înfiinţarea asociaţiei „Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”, entitate din care va mai face parte şi Ecoserv SRL Hunedoara – societate subordonată Primăriei.
Noua formă de organizare a mişcării sportive din municipiul Hunedoara, susţinută direct de autorităţile locale şi judeţene, aduce cu sine mai multe avantaje. Primul, şi cel mai important, în opinia iubitorilor „sportului rege”, ar fi faptul că, sub această formă de organizare, echipa de fotbal Corvinul Hunedoara ar putea primi drept de promovare în Liga I (deşi e nou-promovată în Liga a II-a, Corvinul ocupă locul secund al clasamentului, după prima jumătate a sezonului 2023 – 2024).
Documentaţia va fi înaintată spre analiză şi validare Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Comitetul Executiv va constata şi faptul că Asociaţia este continuatoarea de drept a actualului Club Sportiv Corvinul Hunedoara astfel încât echipa de fotbal să îşi păstreze locul în Liga a II-a.

„Primăria Hunedoara va cesiona Asociaţiei culorile, palmaresul şi brandul „FC Corvinul 1921 Hunedoara” pentru o perioadă de 5 ani. Dacă, prin absurd, vreodată, Asociaţia ar dori să mute echipa în alt oraş, brandul ar rămâne la Hunedoara, Primăria fiind proprietarul acestuia. Am recuperat acest brand, destul de greu, în 2021, cu bani privaţi proveniţi din donaţii ale iubitorilor şi simpatizanţilor Corvinului. Am spus atunci că este doar un prim pas, dintr-un proiect mai amplu de revigorare a fotbalului şi a sportului hunedorean în general. Ne preocupă susţinerea sportului şi prin „proiectul Corvinul” dar şi prin efectuarea demersurilor necesare pentru a avea la Hunedoara un stadion nou, modern, precum şi o bază sportivă nouă, la standardele actuale, care să poată deservi şi alte discipline sportive”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Noua structură nu doar că va servi drept soluţie pentru ca echipa de fotbal să poată obţine din partea FRF dreptul de a promova, începând cu sezonul 2024 – 2025, ci va servi şi ca structură organizatorică pentru susţinerea altor ramuri sportive cum ar fi: natație, box, atletism, şah, lupte libere, arte marțiale, culturism și fitness, dans sportiv, kaiac-canoe, tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, şi alte discipline sportive cu statut de club de drept privat, persoană juridică fără scop patrimonial, care se înscrie în Registrul Sportiv organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.