Cum explică senatoarea Lucica Muntean plecarea din PNL

Cum explică senatoarea Lucica Muntean plecarea din PNL

Senatorea Lucica Dina Muntean a demisionat din PNL, în plină campanie electorală. Aceasta susține că atitudinea colegilor din partid a fost una nepotrivită, chiar din momentul în care au aflat că ea a obținut un mandat de senator. Mai mult de atât, parlamentarul susține că a fost amenințată și a primit mesaje din partea unor colegi în care i-au cerut demisia din partid, dar și din Parlament. Toate aceste șicane au culminat cu excluderea sa de la acțiunile partidului din campania electorală, fiind percepută drept omul de încredere al primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, care a trecut la PSD.

„Dacă eram orientată spre PSD, plecam odată cu primarul la PSD (n.r. primarul Petroșaniului Tiberiu Iacob-Ridzi), nu rămâneam la PNL.
Colegii mei au avut o atitudine nepotrivită față de mine de la începutul mandatului. Ei nu mi-au acceptat candidatura, în momentul în care mi-am depus-o pentru că era pe locul II la Senat. Eu știu că niciodată PNL-ul nu a obținut la alegeri doi senatori. Din momentul în care am ieșit la redistribuire și am intrat în Parlamentul României, întreaga lor atitudine față de mine s-a schimbat. De atunci mi-a fost foarte greu în acest partid, în care știam că nu sunt dorită, nu toată lumea este încântată, că eu, omul din Valea Jiului, am ieșit la Senat. Am muncit, am avut rezultate foarte bune ca parlamentar, nu au avut ce să-mi reproșeze altceva și, acum, în momentul în care primarul care m-a propus pe lista PNL pentru alegerile parlamentare a plecat la PSD, m-au luat la pachet cu primarul. Precum că aș fi omul lui Ridzi și, cu amenințări, cu tot felul de mesaje, că trebuie să părăsesc partidul, că nu particip la acțiunile de campanie și de precampanie. În condițiile în care nu m-au invitat la nicio acțiune și asta a fost pe termen lung, nu neapărat în ultima perioadă”, a declarat Lucica Dina Muntean. 

În comunicatul publicat de PNL Hunedoara, se sugerează faptul că senatoarea Lucica Dina Muntean a demisionat din Parlament, iar acest gest este apreciat de către partidul din care a făcut parte.

„Îmi sugerează să demisionez din Parlament, este o greșeală materială și de exprimare. PNL Hunedoara a dat un comunicat în care susține că motivele plecării mele sunt false, că eu nu am răspuns chemărilor sau mesajelor președintelui PNL Petroșani. Eu habar nu am avut că ei au pus președinte, de pe Facebook am aflat că acel președinte este și candidat la primărie. Nu m-au invitat la nicio acțiune de acest fel și au pus la îndoială activitățile mele din teritoriu”, a subliniat parlamentarul.

Vezi mai jos anunțul privind demisia din PNL al senatoarei Lucica Dina Muntean: 

Comunicatul transmis de PNL Hunedoara pe tema demisiei parlamentarului:

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.