Aproape 30 de copii, cu vârste între 4 și 15 ani, proveniți din medii defavorizate, s-au întâlnit, miercuri după-amiază, în Parcul Central din Deva, cu voluntari ai Asociației „Centrul de Resurse pentru Acțiunea Locală” (CRAL), în cadrul unui program desfășurat sub genericul „Natură pentru lectură”.
Proiectul își propune să promoveze cunoașterea și protejarea mediului înconjurător, oferind, în același timp, participanților și șansa de a-și dezvolta abilitățile de comunicare, respectul reciproc, improvizația și lucrul în echipă.
Întâlnirea cu voluntarii CRAL a avut ca temă principală pietrele. Cu ajutorul poveștilor și jocurilor creative, copiii au aflat care sunt principalele tipuri de roci, în funcție de modul de formare a acestora, dar și detalii despre rolul și utilitatea lor.
„În plus, fiecare participant și-a putut alege piatra preferată dintr-o colecție de roci oferită de organizatori ca material didactic. Și pentru că jocul este cea mai importantă metodă care-i atrage pe copii spre învățare, voluntarii CRAL i-au provocat pe și la un joc al numelui. Pornind de la ideea că numele este primul cuvânt pe care copilul învață să-l scrie, toți participanții au fost invitați să-și îmbunătățească vocabularul încercând să găsească diferite cuvinte care încep cu prima literă a numelui lor. Copiii au fost activi și au participat cu interes la fiecare activitate. Timp de 90 de minute, și-au folosit imaginația și fantezia, iar atunci când n-au știut răspunsul corect, au pus întrebări. La finalul întâlnirii, efortul tuturor a fost răsplătit”, informează DAS Deva.
La eveniment a fost prezent și reprezentantul Compartimentului Local pentru Romi al Primăriei Deva, alături de părinți ai copiilor, dar și de un reprezentant al „Consiliului Copiilor Deveni”, înființat în cadrul unui proiect derulat de UNICEF România și administrația publică locală. Acţiunea desfășurată miercuri face parte dintr-o serie de activităţi care vor fi organizate, lunar, de Centrul de Resurse pentru Acțiune Locală și Direcția de Asistență Socială Deva, în beneficiul copiilor și adulților care aparțin grupurilor vulnerabile.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.