
Consilierii județeni au aprobat în ședința de astăzi bugetul pentru anul 2025. Bugetul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, toți cei 33 de aleși județeni votând „pentru” proiectul propus de către Executivul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.
Comparativ cu anul precedent, bugetul pentru 2025 este cu 23 la sută mai mare, iar două treimi din fonduri vor fi utilizate pentru finanțarea investițiilor din infrastructură, sănătate sau alte domenii.
„Bugetul județean pentru 2025 este cu 23,7% mai mare față de cel din anul precedent, iar structura sa reflectă o abordare clară pro-dezvoltare:
• 67% din totalul fondurilor sunt alocate secțiunii de dezvoltare, asigurând investiții majore în infrastructură, sănătate și modernizarea județului;
• 33% din buget este destinat funcționării, optimizând resursele pentru o administrare eficientă.
Principalele surse de finanțare pentru investițiile din acest an includ PNRR, fonduri europene, Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», excedentul anului 2024, împrumuturi și fonduri alocate de CNAIR”, au transmis reprezentanții CJ Hunedoara.
Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, susține că banii pentru funcționarea aparatului administrativ județean sunt mai puțini față de anul trecut.
„Votul unanim dat astăzi pentru bugetul județean este o dovadă clară că interesul județului Hunedoara este mai important decât orice dispute politice. Le mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru responsabilitatea de care au dat dovadă. Avem un buget solid, axat pe dezvoltare, care ne permite să continuăm proiectele esențiale pentru hunedoreni. Avem o sumă mai mică pentru funcționare față de anul trecut, dar aceasta nu face decât să ne responsabilizeze pentru buna gestionare a resurselor. Prioritatea noastră este să construim un județ modern, iar fondurile pe care le atragem prin proiecte europene și naționale ne ajută să realizăm acest obiectiv”, a declarat președintele Laurențiu Nistor la finalul ședinței.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.