Un individ care vindea droguri consumatorilor din județele Hunedoara și Cluj a fost trimis după gratii. Acesta este cercetat într-un dosar instrumentat de procurorii și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Hunedoara, fiind organizate percheziții la domiciliul inculpatului din municipiul Turda.
„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, pe parcursul anului 2024, în mod repetat, acesta a deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (2-MMC) către consumatori de pe raza județelor Hunedoara și Cluj.
A fost pus în aplicare un mandat de percheziție la locuința inculpatului situată în municipiul Turda, fiind identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 50 grame substanță psihoactivă, porționată și ambalată în mai multe plicuri, un cântar electronic și obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, a transmis Diana Sarca, purtător de cuvânt al DIICOT.
Ieri, bărbatul a fost dus cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Hunedoara, magistrații dispunând trimiterea lui după gratii pe o perioadă de 30 de zile.
„Admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – BT Hunedoara, şi în consecinţă: dispune arestarea preventivă a inculpatului Kolozsi Țălică Sorin, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru infracţiunea de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 iunie 2024 şi până la data de 16 iulie 2024, inclusiv”, se arată în decizia instanței.
Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi contestată la instanța superioară.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.