Deșeuri din spațiul Schengen, blocate la frontieră

Deșeuri din spațiul Schengen, blocate la frontieră

Opt transporturi cu peste 100 de tone de deşeuri provenite din ţări europene au fost blocate să intre în ţară de autorităţile din Arad şi Bihor, constatându-se că şoferii camioanelor nu au documente legale.
Şapte şoferi sunt români şi unul este italian, ei fiind verificaţi în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II.

„Aceştia transportau în total 101.867 kilograme deşeuri, bunuri care proveneau de la societăţi comerciale din Germania, Danemarca, Belgia, Ungaria şi Suedia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţilor Protecţiei Consumatorului Arad şi Bihor, stabilind faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă la expeditorii din cele cinci ţări.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.