
Mihai Panaitescu a fost răsplătit cu un premiu de excelenţă, acordat de Senatul Uniunii Teatrale din Moldova la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia a XXIII-a, eveniment ce a avut loc luni, 25 martie, în sala Teatrului Naţional „SATIRICUS I. L. Caragiale” din Chişinău.
Cei mai buni actori ai anului și cele mai reușite spectacole au fost premiate luni seara, în preajma Zilei Internaționale a Teatrului, la Gala premiilor UNITEM-2024. Senatul UNITEM a decis să-i acorde PREMIUL DE EXCELENȚĂ lui Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva.
„Sunt emoţionat, sunt onorat că sunt aici şi că am primit acest premiu. Sunt şi fericit, vă mulţumesc tuturor şi la final am să spun un cuvânt – noi nu-l folosim în România, dar e atât de frumos şi atât de emoţionant: VĂ CUPRIND”, a spus Mihai Panaitescu după înmânarea premiului.
Colegii săi din Deva au semnalat evenimentul printr-o postare pe reţelele sociale. „Cu o activitate neîntreruptă de 20 de ani la Teatrul de Artă Deva, acesta (Mihai Panaitescu) s-a remarcat prin montări ce au rămas în sufletul spectatorilor cum ar fi : „Oscar și Tanti Roz” de Eric Emanuel Schmidt, „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, „Micul Prinț” de Antoine de Saint- Exupery, „Mafia femeilor” de Aldo Locastro, „Secretul fericirii” de Al. Popa, „Nastratin Hogea” de Anton Pann, „Macbeth” de W. Shakespeare, „Sicilianul” de Moliere, „Ce vrăji a mai făcut soția mea”, de John Tobias, „Jerry și câinele” de Edward Albee, „Contract” de Denis Dinulescu, „Contracții” de Mike Barlett, „Zâna trotuarelor” de Ion Dragoi, „Amor cu repetiții” de Ray Cooney, „Lysistrata” de Matei Vișniec, „D-ale carnavalului” de I.L. Caragiale, „Farsele lui Paturini” și multe altele”.
Premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic jucat anul trecut pe o scenă din Moldova a fost acordat piesei „Unchiul Vanea” de Anton Cehov, regia Dumitru Acriș, la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.