Doliu în organizația de tineret a PSD Hunedoara. Mesajul tulburător al unui fost senator

Doliu în organizația de tineret a PSD Hunedoara. Mesajul tulburător al unui fost senator

Organizația PSD Hunedoara este în doliu, după ce au pierdut un tânăr coleg. Tat Mircea s-a stins din viață ieri, la doar 40 de ani.

„Cu tristețe anunțăm trecerea la cele veșnice a colegului nostru, fost secretar executiv al Organizației Județene TSD Hunedoara, Mircea Tat. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Multă putere familiei!”, a anunțat Organizația TSD Hunedoara.

Mesaje de condoleanțe au venit și de la membri ai altor formațiuni politice, care l-au cunoscut și apreciat pe Tat Mircea.

„Membrii AUR – Călan își exprimă, cu profundă durere, plecarea dintre noi a mult prea tânărului și regretatului Mircea Tat, un bun prieten cu o conduită morală aleasă, care mai avea încă multe de spus și realizat în viață prin spiritul său pragmatic și altruist. Pierderea acestui prieten va lăsa o amintire tristă și dureroasă în memoria și conștiința tuturor celor care l-au cunoscut. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis cei de la AUR Călan.

Cel mai tulburător mesaj a venit din partea fostului senator PNL, Carmen Eleonora Hărău. Aceasta a susținut că decesul lui Tat Mircea a survenit din cauza campaniei electorale epuizante.

„S-a stins azi, la doar 40 de ani, un om bun. A crăpat inima în el. Nimeni n-a mai avut ce-i face.
Trecuse printr-o campanie electorală, muncind ca membru în staff, pentru echipa din care făcea parte. Înverșunat, dedicat, îndârjit. Fără rest!
Sâmbătă s-a plâns colegilor că-l doare capul îngrozitor. Îl mai durea și spatele… Dar erau ultimele două zile de campanie. Nu și-a permis o pauză. Partidul, înainte de toate, nu-i așa? Echipa, scorul, succesul…
Duminică s-a votat, iar lupta electorală pe care a dus-o echipa lui a fost foarte strânsă. Foarte dură. Pentru cine nu știe cum se desfășoară campaniile electorale la nivel de staff, am să vă povestesc despre multe zile de alergătură, discuții cu alegătorii, nopți nedormite în care se analizează sondaje, se concep strategii, se lipesc afișe, despre nori de fum de țigară și râuri de cafea, mâncare mai răruț și “pe fugă”, toate întinse pe vreo două luni, cu accelerare spre final, spre ziua votului.
Mircea și echipa lui au pierdut confruntarea, deși se așteptau să câștige. Acum câteva zile el și-a pierdut și bunica, iar azi s-a pierdut pe sine, lăsând un mare gol în sufletul celor care l-au iubit, dar, mai ales, lăsând în urmă doi copii orfani. Să te odihnească Dumnezeu, Mircea Tat, și să-i mângâie pe toți cei dragi!🖤
Probabil că niciun medic serios n-ar putea pune în relație cauză-efect campania electorală și moartea lui Mircea. Dar eu am fost implicată personal, suficient cât să știu că alegerile, politica in integrum, îi bagă pe oamenii implicați “la măcinat” într-o moară a răului, într-un vârtej în care nici nu mai realizează cât le este de rău.
Scriu în memoria lui Mircea, dar scriu și pentru mulți oameni pe care-i cunosc bine, care tocmai au muncit mult și cu onestitate într-o campanie electorală și au ieșit din ea, din motive care nu le sunt imputabile, “ca loviți de tren”.
Ia mai gândiți-vă o dată: oare merită să vă puneți sănătatea “la bătaie”? Eu zic să aveți grijă de voi, de cei dragi, și #SăFițiBine, oricine sunteți, oriunde vă aflați!”, a scris Carmen Eleonora Hărău pe pagina sa de Facebook.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.