Prezentarea carte a unui arhitect (născut în 1947) care, între altele, a fost și membru al trupei Phoenix din 1971, va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sinagoga din Orăștie.
Înainte de orice să facem cunoștință cu autorul, Costin Petrescu – Petry.
Domnia sa este prin definire artist. Arhitect, grafician, muzician percuționist și compozitor româno-francez. Este unul dintre pionierii rockului românesc cu performanță în două formații legendare pop-rock, Olympic ’64 și Phoenix, cu colaborări numeroase în jazz și jazz/rock cu Mircea Tiberian, Marius Popp, Dan Mândrilă, Johnny Răducanu, Cătălin Târcolea, Dragoș Nedelcu, dar și la proiectele lui Mircea Florian, Nicu Alifantis, Sergiu Cioiu. Are de asemenea o prestigioasă activitate în muzică contemporană, de avangardă, alături de Iancu Dumitrescu / Ansamblul Hyperion precum și alți compozitori ca Vlad Ulpiu, Mihaela Vozganian, Horia Șurianu, incluzând și proiecte personale individuale.
În paralel, a activat în domeniul arhitecturii pentru o perioada lungă de timp, cu o carieră importantă în România – București, Franța – Paris, Liban – Beirut, dar și în domeniul graficii, desenul fiind o iubire timpurie a sa.
În dorința de a omagia o parte a „Oamenilor din Ținutul Orăștiei”, gazetarul Dan Orghici, împreună cu mai mulți prietenii, organizează, în perioada imediat următoare, partea a doua (începută în primăvara acestui an) a de manifestărilor culturale, sub egida „Fără cultură suntem doar un cult hrănit de ură”. Pentru început dubla prezentare de carte și CD a cantautorului Costin Petrescu – Petry.
Artistul scrie pentru Cotidianul: «Dragi prieteni, colegi, fani, iubitori ai vieții, ai artelor și, ai arhitecturii bineînțeles. Vă invit la o întâlnire, discuție, despre tema atrăgătoare a „trecerii prin ispitirile vieții”. Această experiență fiind materializată în cărțile scrise Costin Petrescu – Petry „Între Phoenix și…Le Corbusier”, editura Corint și mai noua „AXMA – steaua iubirii eterne”, editura Integral.
Tot la această întâlnire veți avea ocazia prezentării unui nou album/cd numit „AXMA – Dreams”, muzică instrumentală, așa zis „impresionistă”, creație tot a autorului, care propune 5 „vise”, cinci momente de relaxare imersivă, puternic imaginativă. Nu ratați acest moment, suntem în așteptarea participării dumneavoastră la acest eveniment unic. O invitație din inimă, o clipă într-o eternitate! », ne transmite arhitectul cantautor, Costin Petrescu – Petry.
Despre cartea Între Phoenix și…Le Corbusier Florin-Silviu Ursulescu scrie: «„Între PHOENIX şi ….LE CORBUSIER”, după cum îi spune şi titlul, este un voiaj atrăgător, real, dar şi imaginativ, „între MUZICĂ şi…ARHITECTURĂ”, cele două arte primordiale, voiaj văzut dintr-o anume perspectivă spaţială şi temporală.
Mi-au defilat prin faţă personaje, figuri, siluete, aparent uitate dar încă vii în memorie, din toate straturile şi segmentele social-profesional-sufleteşti ale vieţii „noastre”; zic „noastre”, căci ştiam şi am aflat din nou că am mărşăluit prin viaţă alături de Costin, poate în puncte diferite, dar cu aceleaşi idei, năzuinţe, cu multe repere comune, aproape la „sincron”.»
O tumultoasă poveste de dragoste scrisă dintr-o suflare! „AXMA” îmi se pare o reală reușită. Nu știu dacă va fi percepută AXMA cum se cuvine de tagma celor cu scârța‑scârța pe hârtie, dar omul, autorul, e „la casa lui” – e stabilit de multe decenii într‑o Franță care i‑a devenit și patrie – și poate privi/primi cu seninătate orice fel de aprecieri de lectură. Restul e literatură. Și este, bună, pe bune!” – Bedros Horasangian.
Deci sâmbătă 26 octombrie Sinagoga Orăștiană va fi locul. de la ora 18. unde vă invităm la o îmbinare între arhitectură, literatură și muzică. Avândul în centrul atenție de invitatul nostru, Costin Petrescu Petry. În încheierea evenimentului autorul lucrărilor va da dedicații.
Intrarea liberă în limita capacității sălii.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.