Expoziţia Brâncuşi, evenimentul anului în România

Expoziţia Brâncuşi, evenimentul anului în România

Foto: https://www.opiniatimisoarei.ro/

Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, deschisă la Muzeul Naţional de Artă (MNArT) din Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023, pe 30 septembrie, a depăşit 100.000 de rezervări. Expoziţia este finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi rămâne deschisă până în 28 ianuarie 2024.
Directorul MNArT, Filip Petcu, este fascinat de efervescenţa publicului şi de reacţiile pozitive din presa naţională şi internaţională.
„Au fost zile absolut fabuloase, o emulaţie extraordinară, sunt doar impresii pozitive legate de calitatea expoziţiei şi ce înseamnă ea pentru Timişoara, pentru România pe plan naţional şi internaţional. (…). Este un concept foarte special, lucrările comunică pornind de la conceptul curatorial care reflectă relaţia lui Brâncuşi cu România, cu comanditari, cu personalităţi din România dar şi din Diaspora care l-au susţinut şi prin care creaţia lui a fost potenţată şi promovată în Occident şi în România. Este un eveniment care transcede frontierele şi timpul. Sunt lucrări care ies pentru prima dată din Centrul Pompidou din Paris sau din Galeria Tate din Londra. Aceste lucrări comunică foarte bine prin prisma relaţiilor cu fotografia lui Brâncuşi care este împrumutată MNArT prin contribuţia unui colecţionar important din Marea Britanie care deţine o galerie elveţiană”, a spus Filip Petcu, la deschiderea expoziţiei, potrivit AGERPRES.
În anul TM2023, MNArT a găzduit expoziţii precum: Victor Brauner, Paul Neagu, Romul Nuţiu, iar expoziţia Brâncuşi încununează eforturile MNArT de a transforma acest muzeu într-unul de referinţă naţională şi internaţională.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.