Fără candidați PNL la Consiliul Local într-o comună din Apuseni, după ce nu au trecut pe listă nicio femeie

Fără candidați PNL la Consiliul Local într-o comună din Apuseni, după ce nu au trecut pe listă nicio femeie

Tribunalul Alba a respins, marţi, contestaţia în anulare formulată de mai mulţi membri liberali dintr-o comună din Apuseni împotriva unei decizii, a aceleiaşi instanţe, prin care s-a admis o solicitare a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), fiind respinsă, definitiv, lista de candidaţi pentru Consiliul Local Ponor a Partidului Naţional Liberal (PNL), pe care nu se regăsea nici o femeie.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţei, contestaţia în anulare formulate de şapte persoane a fost respinsă ca inadmisibilă. Decizia este definitivă.

Săptămâna trecută, Tribunalul Alba a admis apelul declarat de AUR împotriva unei sentinţe pronunţată de Judecătoria Aiud şi a schimbat în tot sentinţa apelată.

„Rejudecând cauza, instanţa a dispus admiterea contestaţiei formulată de AUR împotriva unei hotărâri adoptată de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 55 Ponor şi a anulat hotărârea atacată. „Respinge lista de candidaţi la funcţia de consilier local în Consiliul Local Ponor propusă de Partidul Naţional Liberal la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024”, se arăta în prima decizie a Tribunalului Alba.

Ca atare, liberalii nu vor avea candidaţi la Consiliul Local Ponor la aceste alegeri locale, deoarece nu au avut trecută pe listă nici o femeie.

Sursa: Agerpres

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.