Final de protest. Camera Deputaților a cedat la presiunea protestatarilor și a aprobat majorarea salariilor

Final de protest. Camera Deputaților a cedat la presiunea protestatarilor și a aprobat majorarea salariilor

Angajații Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara își reiau activitatea în regim normal, după două săptămâni de protest în care relațiile cu publicul au fost suspendate. Pe perioada protestului au fost prelucrate doar documentele cu caracter urgent ale persoanelor asigurate.

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, Proiectul de Lege 172/2023 care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate. Urmează ca legea să fie trimisă spre promulgare președintelui României. Potrivit reprezentantului Blocului Național Sindical, Alex Vlădescu, majorările salariale ajung, în unele cazuri și la un procent de 40 la sută. Prin urmare, protestele salariaților de la Casele de Asigurări de Sănătate au avut efectul așteptat.

Astăzi, la București, angajați din toată țara s-au strâns să protesteze, sub amenințarea că vor suspenda și relațiile cu furnizorii de servicii medicale. Ceea ce ar fi dus la un blocaj total al serviciilor de sănătate.

Directorul general al CJAS Hunedoara, Adrian David, a transmis un mesaj în care le mulțumește tuturor celor care au fost înțelegători cu instituția pe care o conduce, în cele două săptămâni de protest.

„Mulțumim tuturor asiguraților și furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale care, în toată această perioadă, au dat dovadă de înțelegere și solidaritate cu angajații CAS Hunedoara. Vă asigurăm că, în continuare, prioritatea noastră rămâne asigurarea accesului rapid la servicii medicale a tuturor pacienților și depunem toate eforturile pentru ca hunedorenii să beneficieze de un sistem de asigurări sociale de sănătate performant și la standarde înalte de calitate”, a declarat Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Citește și: Pe perioada protestului sunt asigurate doar urgențele

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.