Firea și Pandele, planul de ocupare a Bucureștilor

Firea și Pandele, planul de ocupare a Bucureștilor

Există un plan de cucerire politică a Capitalei. Nu e glumă. Este chiar un pericol. Scandalurile nenumărate, războiul din Ucraina, statul paralel prins cum se înfruptă din oala justiției cu Dumbravă, Coldea și Trăilă, luptele dintre PSD și PNL pentru locuri pe liste și pentru un candidat prezidențial, frica de AUR și teama de Nicușor Dan au făcut ca planul lui Pandele și consoarta, precum și marea putere deținută în tandem de Florentin Pandele și Hubert Thuma să nu fie un subiect și un caz.
Adevărul este că Pandele a și jucat întotdeauna în plan retras, cu discreție și cu foarte mulți bani. El s-a luptat ca un leu ca Gabriela Firea să reintre în competiție pentru postul de primar al Bucureștilor. Așa șerpește și fără scandal, Florentin Pandele a făcut tot ce a putut să-l vadă zburat pe profesorul Cătălin Cîrstoiu. L-a visat retras și minunea s-a petrecut. L-a văzut retras. Se spune că Florentin Pandele ar fi fost gata să pună la bătaie și 150 de milioane de euro numai să-și vadă visul. Nu este vorba de „Gabi la Primărie”. În mintea marinarului de Voluntari, proiectul cu adevărat măreț trece de asta. „Gabi primar”, apoi „Gabi președinte!” și el împreună cu Hubert Thuma să controleze Bucureștii și județul Ilfov. De unde atîta putere politică și economică la un pîrlit din Petrăchioaia și la un sas din Popești Leordeni? Cum au devenit ei atît de bogați și de influenți? Se spune că în timpul scandalului cu azilele din Ilfov, Pandele i-ar fi trimis lui Ciolacu mai multe mailuri jignitoare și umilitoare, gen, „măi bulangiule, ai uitat….”. Primul-ministru nu are curajul să-i răspundă și să-l înfrunte.
Situația din azile și protestele vecinilor i-au fost notificate și cunoscute la primărie. Vezi Doamne, el n-avea habar. Şi nici Madama. Ligia Gheorghe știa. Pandele, la fel. Nu există stradă în Voluntari pe care Pandele să nu fi călcat. Şi nici afacere de care să nu știe. Asociația „Sfîntul Gabriel Cel Viteaz” se numea astfel nu pentru că i-ar fi fost dedicată lui Marcel Ciolacu, ci „minunatei soții” pentru care, vorba lui Florentin Pandele, „sunt gata să fac moarte de om”.
Florentin Pandele și Gabriela Firea sunt bine „ancorați” și la Prefectura Ilfov. Din 5 ianuarie 2022, avocata Simona Niculae a fost numită în funcția de prefect de Ilfov, o funcție politică importantă, negociată în Coaliția PSD-PNL. Poate nu știți că Simona Nicolae a fost avocata lui Florentin Pandele și Gigi Becali în tot soiul de chestiuni de fond funciar și de imobiliare. Ce atribuții mai are prefectul județului Ilfov? Poate nu știți că semnează și eliberarea titlurilor de proprietate conform Legii fondului funciar. Toate reconstituirile de proprietăți și titluri trec pe la dînsa.
În Ilfov nu face politică decît cine vrea Pandele. Adică cine nu-l deranjează politic. Nu există organizații PSD. Există doar 6 localități cu primari PSD (Balotești, Berceni, Dobroești, Dărăști. Tunari și Voluntari). În rest, PSD-ul nu există în Ilfov. Este total destructurat. Florentin Pandele cu Hubert Thuma decid cine face politică în județ. Şi cine ce terenuri primește. Şi cine ce construiește. Şi cine este numit la deconcentrate. Viorel Iordache a fost viceprimarul lui Florentin Pandele în Voluntari din 2000. Tot el era și președinte la PSD Ilfov. Din 2020, Viorel Iordache a fost la retras la Voluntari și în locul lui a ajuns președinte la PSD Ilfov Andreea Constantinescu (nepoata lui) care este și city manager al orașului Voluntari.
Cine mai poate trece de plasa asta? Cum să-l înfrunte Marcel Ciolacu pe marele sforar din Petrăchioaia cînd știe că Pandele și Firea fac echipă cu cumătrul Paul Stănescu. Fiica acestuia locuiește în Voluntari în spatele casei lui Pandele. I-a botezat copilul. Toți oamenii din Voluntari știu că sunt pe-o mînă. De-aia s-a și îngropat scandalul azilelor și s-a trecut la „pupat piața Independenței”.
Pandele și Firea controlează Voluntarii, o parte din București și o mare parte din PSD. Paul Stănescu reprezintă PSD-ul din sudul României, iar cu Buzatu controla și zona Moldovei. Cîtă vreme Bucureștii au fost blocați pentru afaceri imobiliare (din cauza războiului lui Nicușor Dan pentru elaborarea unui PUZ), toată lumea dezvoltatorilor și-a mutat afacerile în Voluntari. În orașul lui Pandele au fost eliberate între 2.700-3.000 de autorizații de contrucție. Fiecare presupune o taxă și un beneficiu. Şi multe altele. Ştii să miști din urechi, treci. Nu, la revedere! La bursa zvonurilor, se vorbește despre sumele care se plătesc pentru un hotel sau pentru un bloc de birouri. Pur și simplu, te sperii! Nimic nu trece de comisia de urbanism. Pandele și Thuma au adus-o ca director executiv adjunct la Consiliul Județean Ilfov pe Olivia Ana Oprescu Ciobanu, fostă cu cîntec arhitect șef la Sectorul 1, de unde a fost destituită de Clotilde Armand pentru „interese transpartinice”, o mondenă de cluburi de noapte și de Nuba. Ea nu semnează nimic fără acordul comisiei, iar în Comisia de urbanism este alcătuită din ea, din viceprimarul orașului și din niște consilieri. Dar nimic nu trece fără Pandele și fără Thuma, cei care sunt „tăticii” imobiliarelor din Ilfov. Se spune că el și Thuma dețin direct sau prin intermediari suprafețe enorme de terenuri de valoare sau cu potențială.
Florentin Pandele nu-i face concurență politică lui Thuma, iar Thuma îi asigură confort financiar din fondurile Consiliului Județean Ilfov. Spoturi publicitare la Metropola TV, bani pentru plata restanțelor la Apa Nova etc. Şi amîndoi învîrt terenuri și imobiliare. Direct sau prin intermediari. Speranța Clișeru a ajuns prefect de București tot pe mîna lor. Era doar o piesă din echipa lui Pandele din Voluntari. Pandele și Firea au împins-o pe scaunul de prefect. Tot Pandele i-a livrat „Găbiței” șmecheria cu firmele specializate. O aplică el în Voluntari. Numești oamenii tăi, ei fac ce zici, dar nu răspunzi.
Florentin Pandele este însoțit și de legendele sale. Toți oamenii din Ilfov se duc la el și cer protecție. El intervine pentru dosare. Se spune că le și rezolvă. Prețurile sar de 600.000. Șase sute de mii de ce? Doar n-or fi milimetri. Cineva zicea că este „un om cu o vocație infracțională inegalabilă”.
Un politician pe care în 24 de ani nu l-a întrebat nimeni din ce a cîștigat banii și ce a făcut cu ei și în ce îi are băgați. Asta deși nu este un primar uitat de lume. Şi nici pe Gabriela Firea. În proiectul lor de la Capitală era și Florian Coldea. Ca prin minune, procurorii au uitat de parcul Verdi, de căminele groazei, de recursul de la Parcul IOR. Parcă toată gașca lor ar trăi visul să o vadă pe „Gabi Firea” președinte. Numai Ciolacu nu vrea. Dar l-au încălecat cu Docuz și cu Sectorul Sectul 3.
Și toți se întreabă, oare ce se alege duminică din tot proiectul lor?
Sursa Foto: Facebook

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.