(VIDEO) Maneaua electorală pentru copiii și tinerii din Deva. „Femei bune, dar rele/Vor să și-o dea-ntre ele”

(VIDEO) Maneaua electorală pentru copiii și tinerii din Deva. „Femei bune, dar rele/Vor să și-o dea-ntre ele”

Centrul Devei s-a umplut de zgomot în seara zilei de vineri, 31 mai. Centrul Cultural din subordinea primăriei a organizat un concert la care a adus trei cântăreți de manele și de alte așa-zise genuri muzicale. Pretextul pentru show-ul din centrul orașului a fost Ziua Tineretului, organizatorii mizând, probabil, pe prezența unui public numeros, căruia să-i câștige simpatia electorală. Asta, în condițiile în care, știm cu toții că maneliștii au mulți fani.

În fața scenei s-au strâns câteva sute de copii, adolescenți și adulți, mulți dintre ei fiind  în trecere prin centrul orașului.

Din păcate, la eveniment au asistat copii de 8 – 9 ani (unii ținuți de părinți pe umeri) care au avut parte de un spectacol grotesc. Micuții rătăciți prin centrul orașului au fost îndemnați să danseze și să se ”distreze” pe versuri vulgare, recitate pe ritmuri dubioase.

Iată o mostră de versuri recitate pe scena de la Deva:

Șampanii, modele
Femei bune, dar rele
Hoteluri, cinci stele
Vor să și-o dea între ele
Văd dublu de la Hennessy (Okay)
Ochii roșii, geamuri fumurii (Okay)
Check it out, put it down on me
Așa cum se face, bagaboanto, ne știi (Okay)

O situație asemănătoare s-a petrecut la Cluj-Napoca, anul trecut, când cântărețul ”Gheboasă” a rostit pe scena de la UNTOLD câteva versuri care au provocat un scandal național. Cântărețul a fost pus la zid, iar jandarmii l-au amendat, după câteva zile, pentru deranjul ordinii publice (sic!), în încercarea de a calma scandalul din presă.
La Deva, în schimb, organizatorii s-au lăudat cu ”succesul” pe care l-a avut show-ul deșănțat dedicat Zilei Tineretului.
Directorul Casei de Cultură din Deva, Cristian Fodor, a urcat falnic pe scenă, a făcut poze și filmulețe, fiind satisfăcut de atmosfera creată de cântăreți. Surprinzător, însă, Fodor a negat că la concert s-au cântat manele, atunci când a fost întrebat de reporterul Cotidianul de Hunedoara despre oportunitatea organizării unui astfel de eveniment din bani publici. Totodată, a umflat numărul copiilor prezenți în piațeta din centrul orașului, acesta fiind motivul pentru care a organizat concertul, conform afirmațiilor sale.

„Nu au fost manele, subliniez. O fi fost vreuna singură. Nu au fost manele. (…) Eu cred că trei mii de oameni nu au venit degeaba. Acesta este un gen de muzică care prinde la tineri. Dacă ați fost și ați văzut câți tineri au fost acolo, înseamnă că tinerii aceia au venit pentru că iubesc și le place ceea ce au ascultat”, a spus Cristian Fodor.

Întrebat dacă, totuși, autoritățile publice ar trebui să îndrume copiii și tinerii din Deva către acest gen de muzică cu versuri obscene, Fodor a dat de înțeles că nu suntem în măsură să facem astfel de aprecieri.

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.