Furtuna a făcut ravagii în județ. Bilanțul pagubelor

Furtuna a făcut ravagii în județ. Bilanțul pagubelor

Vijelia de ieri seara a făcut ravagii în mai multe localități din județ, producând pagube semnificative. La Deva, mai multe acoperișiri de bloc au fost luate de vânt, iar filigoria de lemn din fața Casei de Pensii s-a prăbușit. Peste 100 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au intervenit pentru a înlătura elementele de construcție și copacii căzuție pe carosabil sau mașini.

„Pompierii militari de la ISU Hunedoara au intervenit pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo, în special vijelie puternică, astfel:
nouă intervenții pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe trotuare, carosabil sau pe autoturisme, în localitățile Deva, Vulcan, Pui, Burjuc, Gurasada și Brad;
10 misiuni pentru degajarea elementelor de construcție (acoperișuri) desprinse de vântul puternic și căzute pe carosabil și trotuare, precum și pentru îndepăraterea unui stâlp care susținea cabluri de telefonie, doborât de vânt. Intervențiile au avut loc în localitățile Deva, Hunedoara, Hațeg și Petroșani. 
În urma efectelor generate de vântul puternic și ploile abundente înregistrate ieri seară, au fost afectate, în total nouă autoturisme, două autoutilitare, opt acoperișuri de bloc, în suprafață totală de aproximativ 1.760 metri pătrați, o copertină și cabluri de iluminat public, televiziune/internet”, a transmis maiorul Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Pentru gestionarea eficientă a efectelor generate de fenomenene meteorologice avertizate, la nivelul ISU Hunedoara a fost activată Grupa Operativă începând cu ora 15.00.
Totodată, s-au mai luat următoarele măsuri:
– prealertarea la nivelul subunităților a unei ture de serviciu, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite;
– înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, precum și a altor autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.