Gunoaie din Schengen, blocate la frontieră

Gunoaie din Schengen, blocate la frontieră

Peste 180 de tone de deşeuri îmbarcate clandestin în 14 automarfare au fost blocate la frontieră de autorităţile române. Gunoaiele cu provenienţă din Danemarca, Germania, AUSTRIA şi Olanda urmau să fie descărcate ilegal la firme din România.

Cele 14 automarfare au fost verificate la intrarea în ţară prin vămile Nădlac II şi Borş II, 13 dintre şoferi fiind români, iar unul ceh. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, haine, mobilă, produse electrice şi electrocasnice.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 189.141 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca toate automarfarele să se întoarcă în ţările în care au fost încărcate gunoaiele.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.