Gunoierii din Ankara au avut o inițiativă cu care au surprins

Gunoierii din Ankara au avut o inițiativă cu care au surprins

Ei au salvat cărțile aruncate de oameni la gunoi și au făcut o bibliotecă. Gunoierii din Ankara, Turcia, au început să observe că un număr tot mai mare de cărți sunt aruncate. Decât să-i lase să ajungă în gropi de gunoi, au început să salveze cărțile. Aceasta a crescut în ritm spectaculos, ajungând acum la peste 6.000 de volume, aproape toate strânse din diverse pubele de gunoi, unde fuseseră aruncate, a informat cnn.com.

Inițial, au împărțit cărțile cu colegii și familiile. Pe măsură ce colecția a crescut, aceștia au decis să creeze o bibliotecă publică într-o fabrică de cărămizi abandonată din districtul Çankaya.

La început, biblioteca era deschisă doar celor care lucrau la serviciul de salubritate și familiilor lor. Încet, încet, inițiativa lor a devenit foarte populară și biblioteca a devenit una publică.

S-au primit și nenumărate donații, astfel că, în acest moment, biblioteca strânge peste 6.000 de volume. Sunt cărți din toate domeniile, dar și cărți în limbile franceză și engleză.

Biblioteca a avut un succes imens. Oferă o gamă largă de cărți și chiar are o bibliotecă mobilă construită într-o mașină de gunoi transformată pentru a ajunge la mai mulți oameni. A devenit un centru comunitar, un loc de promovare a alfabetizării și bucuria lecturii.

Sursa: https://edition.cnn.com/

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.