Hunedoara intră cu trei obiective turistice în Destinaţia Anului

Hunedoara intră cu trei obiective turistice în Destinaţia Anului

Cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România propune în finală trei locuri de neratat de pe harta judeţului Hunedaora. La categoria „Tîrâmuri fermecate” avem în competiţie, printre finalişti,  Cetăţile dacice din munţii Orăştiei şi Ţara Haţegului, iar la categoria „Cultură şi educaţie” este Castelul Corvinilor.

Destinațiile finaliste primesc puncte în funcție de poziția ocupata in topul voturilor înregistrate pe site-ul https://www.destinatiaanului.ro/competitia/voteaza, până la data de 25 martie. Toate premiile competiţiei Destinaţia Anului 2025 vor fi anunţate public în cadrul Galei ce va avea loc pe 8 aprilie 2025.

Ce este DESTINAȚIA ANULUI

Este o platformă multimedia de promovare a celor mai frumoase locuri din România. „Zecile de milioane de impresii online și vizualizări TV, miile de preluări în presa centrală și în pagini adresate turiștilor străini, sutele de postări ale influencerilor parteneri fac din DESTINAȚIA ANULUI un vehicul puternic de promovare”, susţin organizatorii competiţiei. Potrivit datelor afişate pe site, Destinaţia Anului are peste 50 de milioane de vizualizări şi peste 500.000 de votanţi.

„Competiția Destinația Anului se bazează exclusiv pe obiectivitate, nu este suficient să plătești o taxă de înscriere pentru a câștiga un premiu. Câștigătorii sunt desemnați de voturile unui Juriu de experți (peste 100), Vot Public (sute de mii de voturi) și Cercetare Sociologică reprezentativă național (mii de respondenți)”, spun organizatorii.

Redăm mai jos prezentarea de pe site a celor trei destinaţii turistice din judeţul Hunedoara aflate în cursa pentru un premiu

Tîrâmuri fermecate

Ţara Haţegului, Hunedoara: Veți descoperi lumi dispărute acum 70 de milioane de ani, veți sta față în față cu dinozauri în mărime naturală, veți explora vulcani și urme ale unei mări dispărute. Venind în vremuri mai recente, veți vedea peisaje montane, plante carnivore și lacuri, toate rămase din era glaciară, de acum 10.000 de ani, iar apoi vă veți bucura de urmele din antichitate lăsate de romani, la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, precum și de primele lăcașuri ale creștinismului – Biserica Densuș. Și dacă tot sunteți în zonă, nu ratați faimoșii virșli de Sălaș! Iar ca experiența să fie completă, vă recomandăm și un deț de vinars făcut din prune de Răchitova!

Cetățile Dacice din munții Orăștiei te așteaptă în 2025 cu trasee îmbunătățite și experiențe interactive care aduc la viață măreția civilizației dacice. Vei descoperi sanctuarele impunătoare, zidurile impresionante și atmosfera unică, încărcată de istorie și legendă. Situate în mijlocul naturii spectaculoase a munților Orăștiei, aceste destinații oferă o călătorie fermecată în timp. O vizită în cetățile dacice este o experiență culturală unică, în cadrul căreia natura își așterne frumusețea în perfectă concordanță cu istoria și povestea vechii civilizații a dacilor.

Cultură şi educaţie

Bine aţi venit la Castelul Corvinilor – Legenda Vie a Transilvaniei, reședința lui Ioan de Hunedoara și a fiului său, cel mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin! Castelul din Hunedoara reprezintă cel mai mare ansamblu de arhitectură gotică din România și este considerat una dintre cele mai frumoase construcții de acest tip din lume, fiind situat în „Top 10 destinații de basm din Europa”, un monument unic, pe care turiştii din întreaga lume trebuie să îl vadă. Te invităm așadar, să descoperi istoria fascinantă a acestui monument istoric remarcabil, dar și povestea celor care l-au construit: Corvinii.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.