Hunedoreanul Adrian Ahrițculesei a cucerit „Acoperișul Lumii”

Hunedoreanul Adrian Ahrițculesei a cucerit „Acoperișul Lumii”

Alpinistul hunedorean Adrian Ahrițculesei a ajuns în vârful Everestului, astăzi, în jurul orei 08:00. Anunțul a fost făcut de către managerul sportivului, petroșăneanul Ștefan Adrian Jurca.

„Adrian Ahrițculesei a cucerit Acoperișul Lumii. Este pe Everest (8848 m). Urmează partea cea mai grea a acestei expediții, coborârea spre tabăra de bază la 5335 m! Felicitări!”, a anunțat Ștefan Adrian Jurca.  

Ascensiunea alpinistului spre vârf a durat aproximativ 12 ore, iar starea sa de sănătate este una bună, a precizat Jurca pentru Cotidianul de Hunedoara.

„A dormit două nopți la peste 7.000 de metri. Ascensiunea sa a fost pe varianta sport, adică și-a cărat el singur echipament, mâncare și tuburile de oxigen de la Tabăra de bază în sus. A plecat la ora 21:00, ora Nepalului spre vârf, de la 7.800 de metri și a ajuns pe vârf, aproximativ, la ora 08:00”, a declarat managerul alpinistului. 

Adrian Ahrițculesei a pornit în expediția de pe Everest în data de 11 aprilie, împreună cu un grup de cinci persoane de la „7 Summits Club”. Zilnic, alpinistul a transmis mesaje prin intermediul managerului său, în care relata despre parcursul expediției.

„Nimic din ceea ce am făcut până acum nu se compară cu ceea ce este aici”- spunea Ahrițculesei, acum câteva zile despre expediția sa din Nepal.

Asta, în condițiile în care, Adrian este cunoscut pentru performanța sa de a fi primul bărbat din România care a făcut Circuitul celor Șapte Vulcani – „7 Summits Vulcanoes „.

În vârstă de 40 de ani, absolvent al Facultăţii de educaţie fizică şi sport din Timişoara, Adrian Ahriţculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroşani.

Citește și: Hunedoreanul Adrian Ahrițculesei se pregătește să atace „Acoperișul Lumii”

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.