L-au promovat pe post, dar nu şi-l mai asumă. Drept la replică

L-au promovat pe post, dar nu şi-l mai asumă. Drept la replică

Conducerea grupului de presă REPLICA – INFO HD TV  ne-a transmis un drept la replică prin care se dezice total de Mircea Părăian, agitatorul de la întrunirea AUR.  Cei de la Replica-Info ne bat obrazul pentru că l-am asociat pe Părăian cu imaginea lor. Totuşi, nu noi i-am dat drumul pe post. De obicei, reporterii se testează „la rece”, cu emisiuni înregistrate dar nedifuzate. Televiziunile care se respectă nu fac experimente pe nervii telespectatorilor.  În plus, Mircea Părăian este cunoscut pentru ieşirile sale mai „colorate”. Cu toate acestea, cei de la Replica – Info au decis să îl facă vedetă TV şi acum se fac că nu-l mai cunosc. 

Publicăm mai jos dreptul la replică al conducerii  REPLICA – INFO HD TV.

Către Ediția de Hunedoara a publicației Cotidianul

Drept la replică

Deoarece în titlu și în cuprinsul materialului publicat de Dumneavoastră sub numele „Jurnalist la Hărău (PNL), scandalagiu la AUR”, în 18 martie 2024, există informații false și afirmații evident tendențioase, vă rugăm să publicați, următorul drept la replică, pe puncte:

  1. Mircea Părăian NU ESTE ȘI NU A FOST NICIODATĂ JURNALIST ÎN CADRUL REDACȚIEI INFO HD TV.
  2. Contextul apariției pe postul INFO HD TV este acela că Mircea Părăian a solicitat un spațiu de emisie pentru a realiza o emisiune pe teme de agricultură. Subiectul era interesant pentru grila noastră, așa că am realizat un test cu emisiuni pilot, constatând că moderatorul nu îndeplinește criteriile profesionale jurnalistice pe care INFO HD TV le solicită colaboratorilor săi. Aceasta este singura legătură între Mircea Părăian și INFO HD TV, una circumstanțială, nicidecum aceea pe care o sugerați dumneavoastră, că ar fi jurnalist în redacția noastră.

NOTĂ: Dacă ați fi verificat, pe REPLICA – INFO HD TV, ați fi descoperit că ultima emisiune de agricultură difuzată de noi în 17 martie 2024 (cu o zi înainte ca dumneavoastră să publicați articolul!) a avut un alt moderator

  1. Despre încercarea de manipulare politică a informației, nu comentăm altceva decât că nu face onoare unui jurnalist cu experiență cum este autorul materialului.
  2. Evident, dacă ați fi respectat deontologia jurnalistică, cea care vă obligă ca, în cazul unui atac direct, să puneți în oglindă și opinia celui atacat, acest material sulfuros și cu doza mare de fals nu ar fi apărut.

Vă punem în vedere faptul că asocierea domnului mai sus menționat cu calitatea de jurnalist al redacției noastre și cu acțiuni strict personale ale sale sunt de natură să prejudicieze imaginea INFO HD TV. Tocmai de aceea, vă rugăm să faceți cuvenitele rectificări, măcar prin publicarea acestui drept la replică.

Conducerea REPLICA – INFO HD TV

Citeşte şi https://hd.cotidianul.ro/jurnalist-la-harau-pnl-scandalagiu-la-aur/

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.