Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în comuna Sântămaria-Orlea, din judeţul Hunedoara, 12 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.
Potrivit unui comunicat al ANL, locuinţele – o garsonieră şi 11 apartamente cu 2 camere – au fost construite pe un regim de înălţime parter şi două etaje, scriu cei de la AGERPRES. Valoarea investiţiei se ridică la 3,78 milioane lei, inclusiv TVA.
Până în prezent, în judeţul Hunedoara, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 1.126 de unităţi locative, situate în localităţile: Deva (210), Petrila (119), Brad (88), Hunedoara (188), Uricani (47), Orăştie (80), Călan (100), Petroşani (16), Haţeg (40), Lupeni (136), Băcia (12), Geoagiu (30 ), Baru (24) şi Simeria (36), precizează sursa citată.
Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.
Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.
Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.
Sursa: Agerpres/Foto ilustrativ
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.