Platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia, comuna Veţel, găzduieşte duminică Festivalul de reconstituire istorică şi educaţie pentru patrimoniu „Micia Rediviva”. Evenimentul este în acelaşi timp cu „Ziua Porţilor Deschise” pe şantierul arheologic Micia.
„Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în parteneriat cu Filiala Deva a Asociaţiei Terra Dacica Aeterna, Siebenburgische Rettungsriesenschanuzer (SRRSZ) şi Primăria comunei Veţel, organizează duminică, 8 septembrie 2024, festivalul de reconstituire istorică şi educaţie pentru patrimoniu ‘Micia Rediviva’. Aflat la cea de-a şasea ediţie, Festivalul ‘Micia Rediviva’ îşi propune să atragă atenţia asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros, dar şi să transmită publicului interesat, într-un limbaj accesibil şi atractiv, rezultatele cercetărilor arheologice de aici”, se menţionează în comunicat.
Potrivit comunicatului, Muzeul Naţional de Istorie a României este singurul muzeu din Uniunea Europeană certificat să desfăşoare activităţi finanţate prin Programul „Corpul European de Solidaritate” (ESC).
„În acest context, situl de la Micia este, începând din acest an, singurul sit arheologic certificat pentru activităţi ESC. Campania de cercetări arheologice din acest an, precum şi festivalul ‘Micia Rediviva’ beneficiază de prezenţa, creativitatea, tinereţea şi ajutorul primului grup de voluntari europeni sosiţi prin programul Corpul European de Solidaritate”, se arată în comunicat.
Festivalul are loc duminică începând cu ora 10,00, pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia, unde voluntarii ESC, membrii colectivului de cercetare şi Terra Dacica Aeterna au pregătit un program special şi surprize pentru toţi vizitatorii, informează comunicatul Muzeului Naţional de Istorie a României.
Sursa: Agerpres
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.