MIRCEA BEURAN: simptomele tăcute ale cancerului

MIRCEA BEURAN: simptomele tăcute ale cancerului

Speriat de numărul tot mai mare de patologii maligne, reputatul chirurg ridică un semnal de alarmă despre importanța nutriției și maniera simplă prin care putem avea o sănătate de fier.
Invitat în cel mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene„, medicul povestește scurt și la obiect care seste cel mai periculos stil de viață pe care, dacă-l urmăm timp îndelungat, ne poate distruge sănătatea și, în esență, viața.
În primul rând, dr. Mircea Beuran a explicat că ultima masă a zilei ar trebui să fie luată în jurul orei 19:00. De asemenea, atunci când mâncăm, nu trebuie să ne ridicăm sătui de la masă. Iată explicațiile medicului.
„Din punct de vedere al volumului de mâncare, trebuie să mâncăm în așa fel încât niciodată să nu ne ridicăm sătui. Trebuie să lași această liniște a organismului de a-și prelucra bolul alimentar. Pentru că efortul de a prelucra un volum foarte mare înseamnă un consum energetic pentru unele glande cu secreție foarte mare, pentru tubul digestiv. De foarte multe ori, volumul mare de mâncare, dacă se amestecă și cu alcool, declanșează o reacție pancreatică.
La un astfel de efort există pancreatite cu fracturarea pancreasului. El se rupe. Adică atâta este de stimulat ca să producă ca să poată să prelucreze, încât, uneori, în pancreatitele la care ajungem să operăm, găsim un pancreas cu 2 părți.
De foarte multe ori, lumea știe că această patologie pancreatică este foarte severă. Ar trebui în special să ținem cont de momente acestea festive, sărbătorile în care ne adunăm cu toții și uităm să ne mai ridicăm de la masă. E bine să mănânci ceva, să te mai plimbi, să stai separat de masă, pentru a se digera totul liniștit. Mesele de noapte sunt un calvar”, a precizat dr. Mircea Beuran.
În plus, medicul a vorbit despre cât sunt de nocive zahărul, făina albă, alcoolul, dar și fumatul.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.