„Octombrie Roz” la femeile din Grigorescu

„Octombrie Roz” la femeile din Grigorescu

Întâlnirea cu specialiştii s-a dorit un sprijin oferit în special femeilor cu vârste între 50 şi 69 de ani în privinţa cunoaşterii primelor semne ale cancerului mamar şi a paşilor care trebuie urmaţi până la stabilirea diagnosticului.

Medici și asistenți medicali ai Direcției de Sănătate Publică Hunedoara împreună cu asistentul medical comunitar al Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva s-au aflat, săptămâna aceasta, în zona Nicolae Grigorescu, în cadrul unei acțiuni care a avut ca scop informarea și educarea persoanelor defavorizate cu privire la metodele de prevenire a cancerului de sân, dar şi la importanța depistării timpurii a acestei boli, informează DAS Deva printr-un comunicat de presă.

Femeile participante la întâlnire au aflat informaţii detaliate şi pe înţelesul lor despre manevra de autoexaminare a sânilor – cea mai sigură metodă de identificare a modificărilor apărute la nivelul acestora, precum şi cauzele şi factorii de risc în apariţia bolii cu cea mai frecventă localizare dintre toate tipurile de cancer în rândul femeilor, la nivel european.

În România, se înregistrează anual peste 12.000 de cazuri noi de cancer la sân, potrivit celor mai recente statistici, iar în judeţul Hunedoara, cancerul mamar a afectat 1 din 10 pacienţi diagnosticaţi cu cancer în anul 2022.

Pornind de la aceste cifre, reprezentanţii DSP au atras atenția că evitarea consumului de alcool şi a fumatului, efectuarea de exerciţii fizice timp de cel puţin 30 de minute pe zi şi o alimentaţie echilibrată reprezintă principalii factori previn apariţia cancerului mamar.

Pe lângă sfaturile specialiştilor, participanţii la întâlnire au avut la dispoziţie materiale informative cu privire la programele de vaccinare gratuită pentru imunizarea bebelușilor şi consumul de droguri şi efectele dependenţei asupra organismului.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.