Percheziții la o grupare de hoți din Vulcan (VIDEO)

Percheziții la o grupare de hoți din Vulcan (VIDEO)

Mascații au descins ieri la domiciliile unor persoane acuzate că au dat o spargere la un magazin, de unde au sustras zeci de telefoane mobile. Șase persoane au fost reținute și duse la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. Spargerea a fost dată în urmă cu aproape trei săptămâni, în data de 21 mai.

„Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție (prin forțarea ușii de acces) în incinta unui magazin, de unde au sustras 81 de telefoane mobile (prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 de lei). În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar în urma activităților derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au reușit identificarea celor bănuiți de comiterea faptei. Cei în cauză sunt cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani și o femeie în vârstă de 26 de ani, față de care polițiștii fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor furt calificat și complicitate la furt calificat, tăinuire și complicitate la tăinuire”, a declarat comisarul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au recuperat 15 telefoane mobile, o sumă de bani și diferite bunuri  folosite la comiterea infracțiunii. Cele șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraților Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

 

La acțiunea de ieri au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vulcan, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Hunedoara, polițiști criminaliști și luptători ai Serviciilor Acțiuni Speciale Hunedoara, Gorj și Alba.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.