
Peste 460 de lucrări din 40 de ţări sunt înscrise la ediţia din acest an a Expoziţiei internaţionale de inventică InventCor, care va avea loc la Deva în perioada 3-6 aprilie, participanţii abordând diverse domenii, de la ştiinţa computerelor, până la medicină, agricultură, automotive sau artă.
Organizat de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, cu sprijinul Universităţii Politehnica din Timişoara şi al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, salonul de inventică are ca temă „comunitatea”, reflectând astfel importanţa colaborării şi a inovaţiei în dezvoltarea societăţii.
„Expoziţia acoperă diverse domenii de la Computer Science, până la automotive, agricultură şi medicină. Ne-am orientat şi spre sectorul HoReCa, deoarece ne dorim ca antreprenorii care deţin afaceri în turism să le poată promova într-un salon internaţional. Avem chiar şi o categorie dedicată publicaţiilor”, a declarat inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.
În cadrul evenimentului au fost definite secţiuni speciale pentru copii – KidsCorner, dar şi pentru artiştii cu idei novative, aceştia având la dispoziţie un stand amplu de prezentare sub genericul InnovativeART.
„Ambele secţiuni sunt menite să stimuleze creativitatea copiilor şi să prezinte inovaţii din domeniul artistic”, a arătat Birtok Băneasă.
Un alt punct de interes al evenimentului este Simpozionul „Puterea Minţii Creative”, unde vor fi prezentate teme variate, de la ştiinţă şi inovaţie, la ecologie, securitate, sănătate, antreprenoriat şi artă.
Înscrierile pentru acest salon de inventică rămân deschise printr-un sistem intitulat Real Time Registration (RTR), în care participanţii cu idei sau proiecte valoroase se pot înscrie, prezenţa lor urmând să fie validată de juriul expoziţiei internaţionale.
Expoziţia se desfăşoară în format hibrid – cu prezenţă fizică şi online, pentru participanţii care ajung la Deva fiind pregătit şi un program de excursii la cele mai importante obiective din judeţul Hunedoara.
Sursa: Agerpres; foto: captură Facebook/Corneliu Birtok Băneasă
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.