Piedone – podoaba și poama lui Voiculescu

Piedone – podoaba și poama lui Voiculescu

Mă tot uit la diverse emisiuni despre alegerile locale și europarlamentare. Cele europarlamentare sunt moarte-n coteț. În afara scandalului cu prima de pe listă devenită plăvanul Tudose nu mai circulă nimic.
Ciolacu și Ciucă au îngropat europarlamentarele. Din prostie sau din dispreț. Încă nu știm cu exactitate. Tot spectacolul electoral a rămas pe seama lui Piedone. Una din caricaturile acestei perioade s-a lansat ca o adevărată lovitură politică pentru partidul lui Dan Voiculescu. Mai-mai să tracteze singur o adunătură umanistă în parlamentul european!?
Noroc cu izbucnirea scandalului de la Realitatea TV (și Plus!). Din rațiuni care îmi scapă și care se combină cu foamea de vizibilitate a pornirilor paranoice ale lui Cozmin Gușă a început o campanie împotriva lui Piedone. Adevărul este că încep să iasă la iveală lucruri din ce în ce mai scîrboase despre acest personaj. Mă refer la Piedone, dar este valabil și pentru Gușă! În primul rînd, nici o decizie serioasă din România și nici o prevedere legală nu impuneau reinstalarea lui Piedone în postul de primar al Sectorului 5. Șmecheria este una tipică de mahala. Scapi de-o belea, zici o enormitate, n-o verifică nimeni și, cu puțin tupeu, te sui călare pe o comunitate și te dai erou.
În grosolănia lui de neșcolit, Piedone spune lucrurilor pe nume cu o plăcere sadică de om care își trage singur palme. El recunoaște că echipa sa este alcătuită mai mult din neamuri, că are o gașcă de profesioniști (în fapt, de profitori) cu care controlează Sectorul 5 și cu care toacă banii comunității pe lefuri umflate.
Mă amuză copios și discuțiile celor care îi comentează isprăvile. Ei vorbesc pe la emisiuni despre „domnul Piedone” care „dom’ Piedone” a făcut aia și asta și cealaltă. Și nu intervine nici o instituție, de parcă „dom’ Piedone” ar fi rupt din Soare și protejat de toate serviciile secrete, plus lojile masonice de pe planetă.
„Domnu Piedone” este de fapt porecla cu care Cristian Popescu era batjocorit prin piețe pentru burta lui și grosolăniile practicate de el pe la tarabe. „Piedone” a fost porecla cu care piețarii au ștampilat neamprostia personajului. Nu pentru cum juca, nu pentru meclă, ci pentru cum răsturna tarabe. Și s-a lipit! E ca si cum cineva ar striga după inteligentul personaj, domnu Bulă, ce mai faceți? Și Bulă dă fuga la poliție și cere să i se treacă porecla în buletin. Ca să transforme înjurătura într-un nume popular, Cristian Popescu și-a adăugat legal și porecla de Piedone, transformînd-o în marcă legală a grosolăniei sale. Așa că, atunci cînd oamenii îi zic „domnu’ Piedone” nu-l mai jignesc ca atunci cînd i-ar spune de exemplu „domnu’ Rahat”. Scrie Piedone în buletin, Piedone îl cheamă. Dacă ar scrie „Rahat” în buletin ar însemna că Rahat îl cheamă. Nu mai este poreclă sau calomnie, este nume în toată legea.
Ei bine, personajul acesta grobian, disperat să-și rezolve prin politică băiatul și fata (eu am o prioritate, să-mi rezolv copiii!), și folosit de familia Voiculescu și de Antene pentru a se tîrî într-o nouă guvernare este tămîiat de PUSL și de tot grupul Intact, în vreme ce Realitatea Plus TV (din aceeași adunătură cu iz infracțional) ne arată că Bucureștii riscă să încapă pe mîna unui impostor sinistru, fost plăcintar pe la PSD-București și cățărat pînă la rangul de podoabă la gîtul bucureștenilor din Sectorul 5 și al familiei Voiculescu.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.