Primăria Devei anunță încheierea lucrărilor la telecabină

Primăria Devei anunță încheierea lucrărilor la telecabină

Primăria Municipiului Deva anunță că vineri, 22 decembrie, va avea loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a telecabinei de pe Dealul Cetății. Comisia de recepție urmează să stabilească dacă noua telecabină îndeplinește toate condițiile pentru a fi pusă sau nu în funcțiune, au precizat reprezentanții primăriei.
Telecabina veche de la Cetatea Deva a fost oprită, în noiembrie 2021, pentru a fi înlocuită cu o alta nouă, ca parte a unui program de investiţii în valoare de 15,7 milioane lei, dedicat îmbunătăţirii sistemului de transport pentru turişti.
În tot acest timp, autoritățile locale au avansat mai multe termene pentru încheierea lucrărilor, termene care nu au fost respectate.
Investiţia cuprinde, pe lângă înlocuirea vechii telecabine, şi modernizarea instalaţiei de transport înclinat de pe Dealul Cetăţii, a sistemelor de comandă şi de siguranţă funcţională a acestora, precum şi reabilitarea celor două staţii între care circulă telecabina.
Proiectul mai include amenajarea şi refuncţionalizarea zonei de la poalele Dealului Cetăţii, redimensionarea camerelor tehnice din staţiile de plecare şi de sosire pentru turişti, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor de acces pentru persoanele cu deficienţe neuromotorii.
Vechea telecabină care urca pe Cetatea Deva a fost pusă în funcţiune în anul 2005 şi avea o capacitate de 16 locuri.

 

Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.