Rezultatul alegerilor: Popor isteț cu politicieni mărunți

Rezultatul alegerilor: Popor isteț cu politicieni mărunți

Poporul se dovedește a fi peste politicieni. Asta este rău de tot. Este o catastrofă. Dacă așa le ies și strategiile legate de dezvoltare sau cele privind războiul din Ucraina, atunci chiar ne-am ars.
Poporul s-a prins că PSD și PNL pun la cale niște alegeri prin care să călărească țara încă patru ani. Și, în loc să lase lucrurile în voia sorții și pe mîna PSD și PNL, a ieșit la vot. Alegătorii au înțeles un lucru: campania pentru europarlamentare a fost un fals. În fapt, n-a existat. Ei bine, alegătorii au trezit-o prin vot.
Alianța face majoritatea (zice sondajul exit-poll) și-i dă lui Marcel Ciolacu ocazia să spună că este semnul că el și PSD au guvernat bine. Și că țara va fi bine reprezentată la Bruxelles!
Diversiunile Coaliției și ale Comisiei Europene, amplificate prin cîteva site-uri și televiziuni, au eșuat. N-a ținut nici diversiunea cu partidul extremist AUR, nici cea cu documentul despre Nicușor Dan. În loc să demoleze, au consolidat. Este un alt semn că alegătorii se pun dintr-un instinct civic împotriva ticăloșiei. Cînd este pe față, se tem. Cînd este anonim, la urne, taxează. Alegătorii țin cu victimele atacate pe nedrept.
O altă concluzie. PNL-ul este pe jos. Trece ca apa de ploaie. Vine în valuri mari și scade repede. La consilieri, liberalii au luat mai nimic. Prin multe locuri, joacă rolul de figuranți. Nu mai pot influența deciziile locale decît prin comune. Iar noua stea pentru urmașii Brătienilor s-a arătat numai ca prin ceață și prin parfum. Sebastian Burduja, candidatul superșcolit al PNL, s-a dovedit a rămîne un figurant. Oricît l-au umflat „papa”, Adriean Videanu și Miky Șpagă, tot la coadă a rămas.
Scade și UDMR-ul, semn că și ungurii și românii se uită mai atent la alte dosare.
Televiziunile n-au produs cît au încasat. Gabriela Firea care era vedeta tuturor (cu ce preț?) în loc să cîștige simpatia și-a retrezit ostilitatea. Toți politicienii iubiți de televiziuni au încasat-o. Mai ales, Firea, Burduja și Piedone.
Bufonul de Piedone cu tot tupeul lui de mahalagiu s-a dezumflat chiar înaintea liniei de sosire. Arăta ca o minge de gumă spintecată cu briceagul. Culmea, cu toată gonflarea lucrată de televiziunile lui Dan Voiculescu și de grupul Intact, fostul ospătar de la mesele PSD s-a făcut de rîs (cu PUSL cu tot!). Umaniștii trebuie să încerce iar formula vulpii și să intre într-o coaliție cu PSD ca să se lipească pe listele de parlamentari și să pupe un fotoliu de ministru.
Televiziunile ne-au mai arătat cum la sediul PSD s-au adunat stelele de tinichea, cu Adrian Cîciu, cu șifonatul de Mihai Tudose, cu Marcel Ciolacu și cu Paul Stănescu, alături de enormul Marian Neacșu, secretarul Guvernului. Adică, tot ce a putut produce PSD-ul mai bun. Numai talente politice, unul și unul. Inexplicabil de ce, fără Florentin Pandele și Gabriela Firea. Parcă ar fi stat ascunși într-o debara din Voluntari unde continuau să vorbească despre termoficare și fluența traficului în București .
Ca de obicei, la alegeri, campionul intratului cu capul în zid a fost același Cozmin Gușă. Pe la amiază, el a dat-o pe Gabriela Firea cu niște procente pe care nu le scotea nici Daria Gușă.
„La București, continuă cu Firea pe primul loc,36% iar Nicușor pe locul 2 cu cu 33%. Piedone a a ajuns la 12 iar Burduja la 10” (Solid News).
Făcător de mecansime goale, ca nucile fără sîmburi, Gușă s-a întrecut în presupuneri și părerisme, arătînd ca și celelalte făcături ale sale, gen clubul de gîndire și clubul de presă.
Doua lucruri sunt clare. Românii nu pot fi luați de fraieri. Și nu suferă de boala absenteismului electoral!

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.