Salariul minim tulbură apele Coaliției

Salariul minim tulbură apele Coaliției

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, luni, că în coaliţie se decid funcţiile politice şi se stabilesc anumite principii, dar nu trebuie confundate deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie.

„În coaliţie decidem, de exemplu, funcţiile politice. În coaliţie facem analizele fiecărui politician care ocupă o funcţie politică în administraţia centrală, dacă este bine, dacă este rău, stabilim anumite principii, dar nu mergem în detaliu. Nu confundăm deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie. Cu adevărat sunt două săptămâni de când a început această campanie şi nu a mai fost timpul necesar, fizic vorbesc, să avem o comunicare cum o aveam până acum în coaliţie”, a afirmat Ciolacu, la Realitatea Plus.
El a adăugat că decizia cu privire la mărirea salariului minim la 3.7000 de lei a fost luată încă din decembrie în coaliţie.
„Am amintit faptul că această deciziei a fost luată încă din decembrie la nivel politic. La nivel guvernamental eu am avut întâlnirea cu partenerii sociali, cu patronatele şi cu sindicatele. Cum era şi normal şi de aşteptat, patronatele nu au fost de acord cu această creştere, sindicatele au fost de acord şi atunci Guvernul a fost cel care a decis. Una înseamnă o funcţionare politică şi alt lucru înseamnă funcţionarea administrativă. Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României. S-a întâmplat acest lucru când se spunea la toate televiziunile că avem un guvern de coaliţie, uitând că noi avem de fapt un guvern al României şi avem o coaliţie de guvernare. E cu totul altceva. (…) Cred că a fost o lipsă de comunicare între noi (între PNL şi PSD – n.r.) deoarece altele sunt priorităţile în această perioadă”, a mai afirmat premierul.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.