Șofer drogat pe autostradă, oprit cu focuri de armă de polițiști

Șofer drogat pe autostradă, oprit cu focuri de armă de polițiști

Urmărire cu focuri de armă pe autostrada A1, după ce un șofer drogat a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.
Tânărul de 23 de ani se deplasa cu mașina pe autostradă, pe sensul de mers Sibiu – Deva. La semnalul de oprire al echipajului de poliție, acesta a refuzat să oprească, moment în care polițiștii au pornit în urmărirea lui pe autostradă, apoi pe DN7, în zona localității Aurel Vlaicu. În încercarea de a scăpa de oamenii legii, tânărul a lovit cu autoturismul o autoutilitară, care mergea regulamentar pe șosea. Dar nici atunci nu a oprit, deoarece „sticleții” erau pe urmele lui.
Văzând că nu reușesc să-l oprească pe șofer, polițiștii au folosit armamentul din dotare. Au tras două focuri de avertisment pe plan vertical și trei asupra autoturismului.

„În urma folosirii armamentului din dotare, polițiștii au reușit oprirea autoturismului și reținerea conducătorului auto, care a fost identificat în persoana unui tânăr în vărstă de 23 de ani, din localitatea Cristian, județul Sibiu. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Rezultatul testării reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. În acest caz polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchet pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

 

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.