Stampilă pierdută la o secție de votare din Deva și alte incidente electorale

Stampilă pierdută la o secție de votare din Deva și alte incidente electorale

O ștampilă de la o secție de votare din Deva a dispărut, iar la alte două secții din Vulcan și Petroșani, au avut loc incidente. Acesta este bilanțul incidentelor electorale transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, după orele amiezii.

La Petroșani, doi dintre candidații la funcția de primar au avut o altercație. Potrivit unor surse este vorba de candidatul unui partid politic, care a fost împins de o persoană de sex feminin care candidează din postura de independent, aceasta fiind supărată că rivalul politic a încercat să o filmeze. La Vulcan, un bărbat suspectat că a făcut fotografii în secția de votare, a fost dus la secția de poliție, unde agenții au descoperit că avea un cuțit asupra sa.

În toate cele trei cazuri, polițiștii au deschis dosare penale.

Comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara: 

Până în acest moment, au fost semnalate șapte incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea patru nu s-au confirmat, iar în trei dintre situații s-au întocmit dosare penale pentru posibile infracțiuni.

La data de 09 iunie 2024, în jurul orei 11:25, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un președinte al unei secții de votare din municipiul Deva cu privire la faptul că membrii secției de votare nu mai găsesc una dintre ștampilele de vot.
Președintele secției de votare a informat președintele Biroul Electoral de Circumscripție Locală Deva, care a transmis ca procesul de votare să continue.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La data de 9 iunie 2024, în jurul orei 10:16, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat de 33 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în holul școlii Generale nr. 7 din Municipiul Petroșani (arondată secției de votare nr. 159) a fost agresat fizic de către o femeie de 50 de ani, din Petroșani. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care l-au identificat pe apelant, acesta declarând faptul că a purtat unele discuții în contradictoriu cu femeia, iar în momentul în care a vrut să filmeze incidentul, aceasta l-a împins cu pumnul în zona pieptului. Femeia a declarat faptul că bărbatul a început să o înregistreze audio/video cu telefonul mobil, moment în care aceasta l-a împins, iar ulterior bărbatul i-a adresat amenințări cu acte de violențe. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și amenințare.

În data de 09 iunie 2024, în jurul orei 11:35, Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o secție de votare din Vulcan, un bărbat este agitat având un conflict cu președintele secției de votare.
Cu ocazia intervenției la eveniment, a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din Vulcan, care a declarant verbal faptul că este nemulțumit pentru faptul că președinta secției de votare i-a solicitat telefonul personal pentru a-l verifica întrucât l-a suspectat că a efectuat fotografie în secția de votare.
Cu această ocazie, s-a constatat faptul că bărbatul nu a efectuat fotografii în incinta secției de votare, însă, în urma controlului corporal efectuat asupra bărbatului, a fost identificat un cuțit de tip briceag , care se afla în buzunarul pantalonilor, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la sediul Poliției, unde a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

 

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.