Circulă în spaţiul public un mesaj cu instrucţiuni pentru activul PSD implicat în procesul electoral. Surse credibile din partid susţin că este o făcătură, dar tehnicile de manipulare descrise în mesaj sunt reale şi au fost practicate de toate partidele aflate la putere în România post-decembristă.
Am decis să publică mesajul ca un avertisment la ceea ce s-ar putea să auziţi în ultimele ore ale campaniei şi până la închiderea urnelor. Informaţiile pot fi utile şi pentru cei care vor fi duminică la datorie în secţiile de votare pentru a supraveghea la buna desfăşurare a alegerilor.
Mesaj presupus a fi transmis pe grupurile PSD
În urmă ședinței pe care am avut-o în cadrul partidului va scriu următoarele idei pe care trebuie să le punem în aplicare în următoarele zile:
Va rog să organizați o ședința pe fiecare localitate la care să participe obligatoriu: primarul (președintele de organizație), consilierii locali, echipa de campanie și oamenii din secție cu care să discutăm următoarele:
- să fie conștienți că altă soluție nu există decât cu o guvernare PSD și să ne mobilizăm foarte bine; să avem lista cu oamenii pe fiecare sat și să îi convingem să ne voteze, spunându-le ce se poate întâmplă dacă ajung alții la guvernare;
- Mesajele trebuie să facă trimitere la riscul de a intră în război, tăierea pensiilor, căsătoria între persoane de același sex etc
- să identificăm oamenii care nu ne-au votat, să aflăm de ce și să le arătăm de ce e important să voteze PSD duminică. primarul și consilierii să meargă în fiecare casă să vorbească cu oamenii despre importanţa votului de duminică și să îi convingă că acum trebuie votat PSD. Fiecare om trebuie ascultat, va rog să discutați și problemele lor și ce mai este de făcut în comună.
- Să se meargă și prin intimidare și pe forță cu mesaje: în fiecare zi să postăm mesajele venite de la echipa de comunicare PSD, să distribuim cu text mesajele candidaților de postat în grupurile locale mesaje;
IMPORTANT: mesajele care vor circulă în aceste zile de campanie trebuie să facă trimitere la faptul că dacă PSD nu va fi la guvernare, se vor opri proiectele, investițiile, se vor tăia pensiile, ajutoarele de hrană și de încălzire, vor veni instituțiile să verifice dacă au autorizații la case, la gard, vor veni să le verifice animalele etc
Primarii pot organiza ceremonie de depunere de coroane și o masă tradițională cu fasole, cu ocazia zilei naționale, pe dată de 1 decembrie. Dacă nu vor să organizeze public, se poate face acest lucru pe fiecare sat, în două-trei locații, la oameni acasă, unde să vină și dintre cei care nu ne-ar vota sau ar vota cu altcineva, să îi convingem, la un pahar, de importantă votului de duminică.
- Mobilizare ziua votului
Va rog să faceți cât mai multe cereri pentru urnă mobilă. Nu este obligatorie adeverință de la medicul de familie, este suficient orice act care atestă boală cronică. Urnă mobilă poate fi cerută pentru orice tip de boală cronică (reumatism, diabet, recuperare AVC etc), nu este obligatoriu că bolnavul să nu fie deplasabil, e suficient să fie bolnav și să aibă o hârtie care să ateste boală pe care o are. De asemenea, se poate solicită urnă. mobilă și pentru persoanele care au certificate de invaliditate, certificatul fiind suficient că dovadă pentru solicitarea urnei mobile.
Unde există azile de bătrâni să se facă cerere de urnă mobilă și să meargă primarul acolo cu șeful de azil să vorbească cu oamenii. Organizare cu mașini pe sate (șofer, încă un om să-l scoată pe alegător din casă și să aibă asupra lui lista cu oamenii pe care trebuie să-i aducă)
- Activitatea în secții:
- Reprezentanții în secții să aibă listele complete și telefoanele încărcate.
- În secție rămâne tot timpul un reprezentant PSD!
- Când le înmânaţi alegătorilor buletinul de vot, începeți cu Senatul, că sunt mai puțini candidați, desfaceți buletinul și țineți un deget pe PSD. Pe cât puteți, încercați să vedeți cum au votat.
- Primarul și consilierul local din satul respectiv să vb. cu oamenii.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.