Traficant de droguri din Vulcan, arestat de Tribunalul Gorj. Vindea droguri minorilor

Traficant de droguri din Vulcan, arestat de Tribunalul Gorj. Vindea droguri minorilor

Un individ din Vulcan a fost arestat de Tribunalul Gorj, fiind inculpat într-un dosar de trafic de droguri de risc în formă continuată. Oamenii legii au organizat percheziții domiciliare în două locuințe din municipiul Vulcan, de unde au ridicat mai multe mijloace de probă.

„Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Vulcan, fiind identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 40 de grame de canabis, porționată și ambalată în 19 doze, țigări confecționate artizanal (consumate parțial), cântare de precizie, un grinder, precum și alte mijloace de probă.
La data de 16.05.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, a transmis DIICOT – Structura Centrală. 

Procurorii au indicii că vulcăneanul a vândut droguri pe raza județului Gorj, inclusiv minorilor.

„Din probele administrate în cauză a rezultat că în perioada iulie 2023 – mai 2024, acesta a deţinut, transportat şi vândut diferite cantități de drog de risc (canabis) și mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) către consumatori, inclusiv minori, de pe raza județului Gorj”, au precizat anchetatorii. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.